Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Χάνει τη δυναμική του το δολάριο - Στα 1,15 δολ. το ευρώ έως τα τέλη του 2023

Morgan Stanley: Χάνει τη δυναμική του το δολάριο - Στα 1,15 δολ. το ευρώ έως τα τέλη του 2023
Η τράπεζα της Wall Street βλέπει τώρα το ευρώ να ενισχύεται έναντι του δολαρίου
Η Morgan Stanley υποβάθμισε την εκτίμησή της για το τέλος του 2023 όσον αφορά τον δείκτη δολαρίου στο 98 και αναμένει ότι η αδυναμία του αμερικανικού νομίσματο;ς θα είναι πιο έντονη έναντι του ευρώ φέτος, καθώς οι ανησυχίες για τη σοβαρότητα της οικονομικής ύφεσης αρχίζουν να υποχωρούν.
Προηγουμένως, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης, ο οποίος σταθμίζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων αντιπάλων, θα έκλεινε το 2023 στο 104.
"Η παγκόσμια ανάπτυξη δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η μακροοικονομική και η πληθωριστική αβεβαιότητα εξασθενούν και το δολάριο χάνει γρήγορα το πλεονέκτημα", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές συναλλάγματος της Morgan Stanley με επικεφαλής τον James K Lord.
Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματευόταν στα 102,4.

Στο 1,15 το ευρώ έως τα τέλη του 2023

Η τράπεζα της Wall Street βλέπει τώρα το ευρώ να ενισχύεται έναντι του δολαρίου στο 1,15 έως το τέλος του έτους έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,08.
Το ευρώ διαπραγματευόταν για τελευταία φορά στο 1,08.
Μεταξύ των νομισμάτων της G10, οι στρατηγικοί αναλυτές της MS αναμένουν αρνητικές αποδόσεις για το έτος από τη βρετανική λίρα, δεδομένων των προκλήσεων για την εγχώρια ανάπτυξη, και από το ιαπωνικό γεν λόγω της προτίμησής του ως νόμισμα χρηματοδότησης.
Το κινεζικό γουάν αναμένεται να κλείσει το έτος στα 6,65 ανά δολάριο, από τα 6,73 που ήταν η τελευταία τιμή διαπραγμάτευσής του.
Η προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας για το γουάν στο τέλος του έτους ήταν 6,80.
"Εντός των αναδυόμενων αγορών, βλέπουμε μια συνολική απόδοση περίπου 5% μέχρι το τέλος του έτους... Οι υπεραποδότες περιλαμβάνουν εκείνα που πιθανότατα θα είναι ευαίσθητα σε μια ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των νομισμάτων που ήταν υποαποδότες το 2022, όπως το πέσο της Χιλής", ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης