Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Εγκατέλειψαν τη Wall Street οι fund managers - Στροφή σε Ευρώπη, αναδυόμενες τον Ιανουάριο 2023

BofA: Εγκατέλειψαν τη Wall Street οι fund managers - Στροφή σε Ευρώπη, αναδυόμενες τον Ιανουάριο 2023
Ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός ως το μεγαλύτερο tail risk για τις αγορές
Σχετικά Άρθρα
Κατέρρευσαν οι τοποθετήσεις των διαχειριστών κεφαλαίων στις αμερικανικές μετοχές τον Ιανουάριο του 2023, με το 39% να δηλώνει ότι έχει underweight θέση, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2005, όπως έδειξε έρευνα της BofA, μεταξύ των fund managers.
Η αισιοδοξία για την παγκόσμια ανάπτυξη έφτασε σε υψηλό έτους, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν κορυφωθεί, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα των διαχειριστών κεφαλαίων σε επενδυτές, οι οποίοι έχουν συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 772 δισ. δολαρίων.

Στροφή στις μετοχές της Ευρωζώνης και αναδυόμενες

Η έρευνα έδειξε ότι οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές της ευρωζώνης, αυξάνοντας την κατανομή τους σε 4% καθαρή overweight θέση τον Ιανουάριο από 10% καθαρή underweight τον Δεκέμβριο.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων κινήθηκαν επίσης προς τις μετοχές αναδυόμενων αγορών, αυξάνοντας την καθαρή overweight τους θέση στο 26%, το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2021.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν υπεραποδώσει έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών από τις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2022, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής βελτιώθηκαν λόγω των ελπίδων ότι η επαναλειτουργία της οικονομίας της Κίνας θα δώσει ώθηση και καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν, επειδή ο ηπιότερος καιρός βοήθησε στην αναπλήρωση των αποθεμάτων.

Tail risk ο πληθωρισμός

Η έρευνα έδειξε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι προσδοκίες ανατίμησης του ιαπωνικού γεν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2007, τον μήνα πριν από την τελευταία αύξηση του βασικού επιτοκίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Η BoJ συνεδριάζει την Τετάρτη και οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει την πολιτική επιτοκίων της.
Οι φόβοι για ύφεση έχουν εξασθενήσει λόγω των ελπίδων ότι η επαναλειτουργία της Κίνας από μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα παγκοσμίως για τον περιορισμό του COVID-19 θα δώσει ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη φέτος, με τις προσδοκίες για την ανάπτυξη στην Κίνα να φτάνουν σε υψηλό 17 ετών, σύμφωνα με τους διαχειριστές κεφαλαίων.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός ως το μεγαλύτερο tail risk και ότι τα κορυφαία contrarian trades είναι οι "long" μετοχές, οι αμερικανικές μετοχές και η τεχνολογία έναντι των "short" ομολόγων, των μετοχών των αναδυόμενων αγορών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης