Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Μην κυνηγάτε το ράλι των μετοχών στην Ευρώπη... δεν θα σας βγει σε καλό - Δύσκολο το α' 3μηνο του 2023

JPMorgan: Μην κυνηγάτε το ράλι των μετοχών στην Ευρώπη... δεν θα σας βγει σε καλό - Δύσκολο το α' 3μηνο του 2023
Πιστεύουμε ότι πολλά καλά νέα έχουν ήδη τιμολογηθεί όσον αφορά τη συγκράτηση του πληθωρισμού ή την πιθανότητα για μια ήπια προσγείωση, ανέφερε η JP Morgan
Μπορεί τα νέα από τη συγκράτηση του πληθωρισμού να είναι καλά στην αμερικανική οικονομία, αλλά ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Μ. Kolanovic επανέλαβε ότι βλέπει καθοδικό κίνδυνο για τη χρηματιστηριακή αγορά το πρώτο τρίμηνο, μειώνοντας την συνιστώμενη κατανομή των μετοχών για άλλη μια φορά λόγω των φόβων της ύφεσης και της υπερβολικής σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών.

Μην κυνηγάτε το ράλι της Wall Street

Η τράπεζα ενίσχυσε την έκκλησή της για underweight στάθμιση των μετοχών σε γενικές γραμμές και ειδικά στη ζώνη του ευρώ, δεδομένης της πρόσφατης υπεραπόδοση των μετοχών της περιοχής, ενώ παρέμεινε overweight στις αναδυόμενες αγορές και στις μετοχές της Κίνας.
"Παραμένουμε επιφυλακτικοί όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και είμαστε απρόθυμοι να κυνηγήσουμε το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, καθώς η ύφεση και η υπερσυσπείρωση παραμένουν υψηλοί κίνδυνοι.
Πιστεύουμε ότι πολλά καλά νέα έχουν ήδη τιμολογηθεί όσον αφορά τη συγκράτηση του πληθωρισμού ή την πιθανότητα για μια ήπια προσγείωση", δήλωσε ο Kolanovic.

Η μεγάλη αντιστροφή

Ο Kolanovic ήταν από τους αισιόδοξους της Wall Street κατά το μεγαλύτερο μέρος του sell off της αγοράς πέρυσι, από από τότε έχει αντιστρέψει την άποψή του, περικόπτοντας την κατανομή των μετοχών του στα μέσα Δεκεμβρίου, λόγω των οικονομικών προοπτικών.
Εκτίμησε, δε, ότι σημερινό ράλι της αγοράς μετοχών θα αρχίσει να εξασθενεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο και ότι οι επενδυτές θα πρέπει "να χρησιμοποιήσουν τα πιθανά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες για να μειώσουν την έκθεση τους". 
"Η αγορά συμπεριφέρεται σαν να βρισκόμαστε σε έναν πρώιμο κύκλο ανάκαμψης, αλλά η Fed δεν έχει καν ολοκληρώσει ακόμη την αύξηση των αυξήσεων", δήλωσε ο Kolanovic.
"Ενώ τα σημάδια της μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων είναι καταρχήν θετικά, η συνεχιζόμενη στενότητα στις αγορές εργασίας είναι πιθανό να ασκήσει πίεση στα περιθώρια κέρδους και μπορεί να προκαλέσει τις κεντρικές τράπεζες να σφίξουν περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές".
Η βασική πρόβλεψη του Kolanovic είναι ότι οι ΗΠΑ θα πέσουν σε ύφεση στο τέλος του 2023, με τον πληθωρισμό σταδιακά να ομαλοποιηθεί και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια στις αρχές του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης