Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Αρκούδα» η Morgan Stanley: Έρχεται ξεπούλημα στη Wall Steet - Οι μετοχές αγνοούν την πραγματικότητα

«Αρκούδα» η Morgan Stanley: Έρχεται ξεπούλημα στη Wall Steet - Οι μετοχές αγνοούν την πραγματικότητα
Ο Wilson βλέπει τον S&P 500 να κλείνει το έτος στις 3.900 μονάδες, περίπου 4,7% κάτω από το σημείο όπου έκλεισε ο δείκτης την Παρασκευή
Σχετικά Άρθρα
Οι αμερικανικές μετοχές είναι ώριμες για ξεπούλημα μετά την πρόωρη αποτίμηση της παύσης στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley.
"Ενώ η πρόσφατη κίνηση προς τα πάνω στα επιτόκια υποστηρίζει την άποψη ότι η Fed μπορεί να παραμείνει περιοριστική για περισσότερο χρόνο από ό,τι εκτιμάται, η αγορά μετοχών αρνείται να αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα", έγραψε σε σημείωμά της η ομάδα με επικεφαλής τον Michael Wilson.
Ο Wilson - ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής στην περσινή έρευνα του Institutional Investor - αναμένει ότι η επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών, μαζί με τις αυξήσεις της Fed που έρχονται ταυτόχρονα με την ύφεση των κερδών, θα οδηγήσουν τις μετοχές σε ένα τελικό χαμηλό την άνοιξη.
"Η τιμή είναι περίπου τόσο αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα όσο ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της bear market", δήλωσαν οι στρατηγιστές.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αποδόσεις των διετών ομολόγων των ΗΠΑ ξεπέρασαν τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ένδειξη της εξασθένισης της εμπιστοσύνης στην ικανότητα της οικονομίας να αντέξει πρόσθετες αυξήσεις των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ένα από τα ισχυρότερα ξεκινήματα ενός έτους που έχουν καταγραφεί ποτέ, αν και το ράλι άρχισε να περιορίζεται καθώς το «σήμα» του προέδρου της Fed Jerome Powell για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων επιβάρυναν το κλίμα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Καταλύτης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη για να επαναφέρουν τους επενδυτές στην πραγματικότητα και να ευθυγραμμίσουν ξανά τις μετοχές με τα ομόλογα, εάν οι τιμές αυξηθούν περισσότερο από το αναμενόμενο, δήλωσε ο Wilson, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι προσδοκίες για ένα τέτοιο αποτέλεσμα έχουν αυξηθεί.
Τα στοιχεία της Τρίτης αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ωθούμενες από το υψηλότερο κόστος των καυσίμων.
Αυτό θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα τριών μηνών.

Στις 3.900 ο S&P 500 το 2023

Ο Wilson βλέπει τον S&P 500 να κλείνει το έτος στις 3.900 μονάδες, περίπου 4,7% κάτω από το σημείο όπου έκλεισε ο δείκτης την Παρασκευή, με μια δύσκολη διαδρομή για να φτάσει εκεί. Αναμένει ότι οι μετοχές θα πέσουν καθώς οι εκτιμήσεις για τα κέρδη θα μειωθούν, πριν ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο Wilson, πιστός "αρκούδος" της Wall Street, προέβλεψε σωστά το περσινό sell off, όταν οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη χειρότερη επίδοσή τους από το 2008.
"Η σχέση κινδύνου-απόδοσης είναι τόσο φτωχή όσο ποτέ άλλοτε κατά τη διάρκεια αυτής της bear market", έγραψε ο Wilson.
"Η πραγματικότητα για τις μετοχές είναι ότι η νομισματική πολιτική παραμένει σε περιοριστικό έδαφος στο πλαίσιο μιας ύφεσης των κερδών που έχει πλέον αρχίσει σοβαρά".

morgan.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης