Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Προσοχή, έρχεται «βουτιά» στις 3.200 μονάδες για τον S&P 500

JP Morgan: Προσοχή, έρχεται «βουτιά» στις 3.200 μονάδες για τον S&P 500
Έρχεται περαιτέρω πτώση για τον δείκτη - βαρόμετρο της Wall
Διολίσθηση στις 3.200 μονάδες εντός του α' εξαμήνου του 2023 «βλέπει» η JP Morgan.
Ο S&P 500 έχασε πάνω από 1,5% την Τρίτη, καθώς ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας ότι το τελικό επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων "είναι πιθανό να είναι υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως".
Η FOMC, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα αυτόν τον μήνα, θα μπορούσε να είναι "έτοιμη να αυξήσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων" εάν τα αμερικανικά δεδομένα συνεχίσουν να δείχνουν ότι μια τέτοια πορεία είναι δικαιολογημένη, δήλωσε ο Powell.
Στην εκτίμησή της τον Δεκέμβριο, η FOMC είδε το τελικό επιτόκιο στο 5,1%.
Η τρέχουσα τιμολόγηση της αγοράς κινείται τώρα υψηλότερα σε ένα εύρος 5,5-5,75% στον απόηχο των παρατηρήσεων του Powell.
Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς η καμπύλη αποδόσεων φτάνει σε νέα χαμηλά επίπεδα κύκλου.
"Πιστεύουμε ότι η διάσπαση της καμπής των 3900 μπορεί να οδηγήσει σε επιταχυνόμενες πιέσεις πώλησης, καθώς η περιοχή αυτή έχει λειτουργήσει ως διχασμός για τον δείκτη από τον Μάιο του 2022.
Επίσης, επί του παρόντος ευθυγραμμίζεται με διάφορα επίπεδα ενεργοποίησης ακολουθώντας την τάση για στρατηγικές που βασίζονται στη δυναμική.
Βλέπουμε την περιοχή 3760- 3764 ως αρχικό στόχο για μια διάσπαση", έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan, σύμφωνα με το Investing.com.
Οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν ότι ο S&P 500 θα δοκιμάσει εκ νέου τα χαμηλά αυτού του κύκλου κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
"Πιστεύουμε ότι η πιθανότητα για μια βαθύτερη διολίσθηση του δείκτη S&P 500 προς την επόμενη στήριξη κοντά στο 3200 και έναν πυθμένα αργότερα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 έχει αυξηθεί", πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης