Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Δεν αποκλείεται, μικρή παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Deutsche Bank: Δεν αποκλείεται, μικρή παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

H Deutsche Bank δεν αποκλείει ένα... διάλλειμα στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό αφήνει η Deutsche Bank το ενδεχόμενο μιας μικρής παύσης στις αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, εάν οι αγορές δεν έχουν σταθεροποιηθεί έως την Πέμπτη (16/3/2023) οπότε θα συνεδριάσει η ευρωτράπεζα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, είναι πιο πιθανό η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, και όχι κατά 50 μονάδες βάσης, που αναμενόταν αρχικά. Ωστόσο, δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο της... παύσης.
«Δεν αποκλείουμε μια μικρή διακοπή του κύκλου αύξησης επιτοκίων της ΕΚΤ, εάν οι αγορές δεν έχουν σταθεροποιηθεί έως την Πέμπτη» επισημαίνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, αλλά και άλλα στελέχη της ευρωτράπεζας διαβεβαίωναν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι η πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα συνεχιστεί μέχρις ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει σημαντικά. Εξάλλου κατά την τελευταία συνεδρίασή της, σε μία ομολογουμένως σπάνια κίνηση, η ΕΚΤ δεσμεύτηκε στην ανακοίνωσή της για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο.
Ωστόσο, η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στη συνέχεια, προκάλεσε κλυδωνισμούς στις αγορές λόγω των ανησυχιών για μια ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης