Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επελαύνουν οι «αρκούδες» στις αγορές, παρά το rebound - Citigroup: Νέα short 11 δισ. δολ. στον S&P 500

Επελαύνουν οι «αρκούδες» στις αγορές, παρά το rebound - Citigroup: Νέα short 11 δισ. δολ. στον S&P 500
Οι αναλυτές της Citigroup ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι «αρκούδες» βρίσκονται παντού
Επελαύνουν οι αρκούδες στις αγορές, παρά την πρόσκαιρη ανάκαμψη, μετά το σοκ που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.
Οι αναλυτές της Citigroup ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι «αρκούδες» βρίσκονται παντού και όχι μόνο στις μετοχές των τραπεζών.
"Οι αγορές σε όλους τους τομείς έχουν καταγράψει ραγδαία sell off και η τοποθέτηση αλλάζει γρήγορα σε καθαρή bearish, καθώς εισερχόμαστε στην εβδομάδα που θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια η ΕΚΤ, αλλά και στην εβδομάδα κατά την οποία οι επενδυτές μετακυλίουν τις θέσεις προθεσμιακών συμβολαίων που λήγουν", ανέφεραν.

Νέα short 11 δισ. δολ. μόνο στον S&P 500

Όσον αφορά τις αμερικανικές μετοχές, οι αναλυτές αποκάλυψαν ότι στον S&P 500 προστέθηκαν σχεδόν 11 δισ. δολάρια νέα shorts την περασμένη εβδομάδα και έγινε οριακά καθαρά short, ενώ η τοποθέτηση στον τεχνολογικό NASDAQ συνέχισε τον "σταθερό ρυθμό κατά τον οποίο γίνεται όλο και πιο bearish".
"Η P&L είναι πιο εκτεταμένη στις θέσεις στον S&P από ό,τι στον Nasdaq.
Σημείωσαν επίσης ότι η τοποθέτηση στα ευρωπαϊκά τραπεζικά futures ήταν bullish για το σύνολο του 2023 και ενώ υπήρχε μια σειρά νέων short θέσεων πριν από την είδηση για την SVB Financial, φαίνεται ότι επιταχύνθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Επιπλέον, οι ροές στον Nikkei 225 "αντιστάθηκαν στην bearish τάση" και έφτασαν στη μεγαλύτερη καθαρή long θέση, εδώ και πάνω από 3 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης