Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αποκλείεται η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο - Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα

Moody's: Αποκλείεται η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο - Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's σχολιάζει πως αν και ο πληθωρισμός παραμένει πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία, έχει αρχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαρτίου (22/3/2023) εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's, Mark Zandi, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, λόγω της κατάρρευσης των δύο αμερικανικών τραπεζών.
«Η χρηματοπιστωτική αναταραχή των τελευταίων ημερών, σίγουρα θα επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων νομισματικής πολιτικής όταν η Fed συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα» είπε μιλώντας στο CNBC.
«Νομίζω ότι επικεντρώνονται στις τραπεζικές χρεοκοπίες που αναστάτωσαν το τραπεζικό σύστημα και τις αγορές τις τελευταίες δύο ημέρες» υποστήριξε ο Zandi.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα εδώ», με αποτέλεσμα η Fed να θέλει να είναι προσεκτική, πρόσθεσε. «Νομίζω ότι πρόκειται να αποφασίσουν να μην αυξήσουν τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας» τόνισε.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Moody's έγιναν με αφορμή το κλείσιμο της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Ο πληθωρισμός

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο Zandi σχολίασε ότι αν και παραμένει πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία, «μετριάζεται» και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Αλλά είναι πολύ υψηλός. Νομίζω ότι… περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να είναι απαραίτητες. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό που βρίσκεται μπροστά μας, δηλ. το ενδεχόμενο μεγαλύτερων προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα» εξήγησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's.
Πάντως, ο Zandi δεν είναι ο μόνος που ζητά παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων. Τη Δευτέρα (13/3/2023), η Goldman Sachs δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια αυτό το μήνα. Ωστόσο, η αγορά εξακολουθεί να αναμένει μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μια εκτίμηση της CME Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης