Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs μειώνει την εκτίμηση για τα επιτόκια της ΕΚΤ - Στις 25 μονάδες βάσης η αύξηση τον Μάιο του 2023

Η Goldman Sachs μειώνει την εκτίμηση για τα επιτόκια της ΕΚΤ - Στις 25 μονάδες βάσης η αύξηση τον Μάιο του 2023
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καθεστώς σύσφιξης παρά τη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, προχώρησε η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μείωσε την εκτίμηση της για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Μάιο του 2023 στις 25 μονάδες βάσης, αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού εν μέσω εκκλήσεων για περιορισμό της σύσφιξης νομισματικής πολιτικής.
Η επενδυτική τράπεζα μείωσε την εκτίμηση της από την προηγούμενη πρόβλεψη των 50 μονάδων βάσης, ωθώντας την πρόβλεψη της για το τελικό επιτόκιο της ΕΚΤ στο 3,5% από 3,75% προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η αναθεωρημένη πρόβλεψη έρχεται μετά την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης χθες (16/3/2023).
«Πιστεύουμε ότι περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων είναι πιθανές παρά τη μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών, διότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στον τραπεζικό τομέα εξακολουθεί να φαίνεται περιορισμένος και ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει ισχυρός τους επόμενους μήνες», επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, με επικεφαλής τον Sven Jari Stehn.
Η κατρακύλα στις παγκόσμιες αγορές που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και επιδεινώθηκε από τις αμφιβολίες γύρω από το μέλλον της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse έχουν ωθήσει ορισμένους να αναρωτηθούν αν η ΕΚΤ θα διακόψει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της.
Η Goldman Sachs αναμένει ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καθεστώς σύσφιξης παρά τη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και αναμένει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρώπη θα παραμείνει σταθερός τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης