Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ψυχραιμία... είμαστε στο επώδυνο και μοχθηρό τέλος της bear market - Μετά άνοδος

Morgan Stanley: Ψυχραιμία... είμαστε στο επώδυνο και μοχθηρό τέλος της bear market - Μετά άνοδος
Ο S&P 500 θα παραμείνει μη ελκυστικός έως ότου το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών σκαρφαλώσει σε έως και 400 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα
Η πίεση στο τραπεζικό σύστημα σηματοδοτεί αυτό που είναι πιθανό να είναι η αρχή ενός επώδυνου και "φαύλου" τέλους της πτωτικής αγοράς των αμερικανικών μετοχών.
Αυτό ανέφερε ο Michael Wilson της Morgan Stanley, δίνοντας όμως και μια αισιόδοξη νότα στις προβλέψεις του.
"Με την υποστήριξη των τραπεζικών καταθέσεων από τη Fed/FDIC, πολλοί επενδυτές μετοχών αναρωτιούνται αν πρόκειται για μια άλλη μορφή QE και επομένως για "risk on"", έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής - ο οποίος προέβλεψε σωστά το selloff των μετοχών πέρυσι και την ανάκαμψη τον Οκτώβριο.
"Εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν είναι, και αντιθέτως αντιπροσωπεύει την αρχή του τέλους της bear market, καθώς η μείωση της διαθεσιμότητας πιστώσεων συμπιέζει την ανάπτυξη από την οικονομία".
Ο S&P 500 θα παραμείνει μη ελκυστικός έως ότου το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών σκαρφαλώσει σε έως και 400 μονάδες βάσης από το τρέχον επίπεδο των 230 μονάδων, σύμφωνα με τον Wilson, ο οποίος είναι γνωστός ως ένας από τους πιο πιστούς bears της Wall Street.

"Το τελευταίο μέρος της bear market μπορεί να είναι μοχθηρό και με υψηλή συσχέτιση", είπε.
"Οι τιμές πέφτουν απότομα μέσω μιας αιχμής του ασφαλίστρου κινδύνου μετοχών που είναι πολύ δύσκολο να αποτρέψει ή να υπερασπιστεί κανείς στο χαρτοφυλάκιό του".

Τι πυροδότησε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Credit Suisse

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και το ξεπούλημα των μετοχών της Credit Suisse τροφοδότησαν τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος αυτόν τον μήνα, αναστατώνοντας τις αγορές.
Οι αγορές πιέστηκαν περαιτέρω σήμερα, αφού η συμφωνία της UBS Group για την εξαγορά της Credit Suisse και οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την ενίσχυση της ρευστότητας του δολαρίου απέτυχαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
"Έτσι ακριβώς τελειώνουν οι bear markets - ένας απρόβλεπτος καταλύτης που είναι προφανής εκ των υστέρων αναγκάζει τους συμμετέχοντες στην αγορά να αναγνωρίσουν αυτό που ήταν μπροστά τους όλο αυτό το διάστημα", έγραψε ο Wilson.
Η συνεχιζόμενη αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να οδηγήσει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στις επιδεινούμενες προοπτικές ανάπτυξης εν μέσω περιοριστικών πιστωτικών συνθηκών, σύμφωνα με τον Wilson.
"Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας σημαίνουν ότι η διαθεσιμότητα πιστώσεων μειώνεται για ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη που θα πείσει τελικά τους συμμετέχοντες στην αγορά ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη είναι υπερβολικά υψηλές", έγραψε, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος πιστωτικής κρίσης έχει αυξηθεί σημαντικά.

Μειώνονται τα εταιρικά κέρδη

Ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley αναμένει ότι οι αναλυτές θα μειώσουν τις προσδοκίες καθώς πλησιάζει η περίοδος υποβολής εκθέσεων, ενώ οι εταιρείες ετοιμάζονται να μειώσουν τις προβλέψεις με αξιοσημείωτο τρόπο, είπε.
Συστήνει τοποθέτηση σε αμυντικούς τομείς και μετοχές με χαμηλό beta, ενώ προειδοποιεί κατά της άποψης ότι οι μετοχές τεχνολογικής μεγαλοκεφαλαιοποίησης έχουν ανοσία στις ανησυχίες για την ανάπτυξη.
Ο Wilson δεν είναι ο μόνος που προβλέπει μια δύσκολη περίοδο για τις αγορές.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan, με επικεφαλής τον Mislav Matejka, δήλωσαν ότι η ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων θα "αποδειχθεί σωστή", σηματοδοτώντας μια ύφεση μπροστά μας.
Το πρώτο τρίμηνο θα είναι πιθανότατα το υψηλότερο σημείο για τις μετοχές φέτος, έγραψε σε σημείωμά του, προσθέτοντας ότι οι μετοχές δεν θα φτάσουν σε χαμηλά επίπεδα έως ότου η Fed στραφεί σε μειώσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης