Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O «βασιλιάς των ομολόγων» Bill Gross επενδύει σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ

O «βασιλιάς των ομολόγων» Bill Gross επενδύει σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ
Ο Bill Gross μαζί με τον Jeffrey Gundlach έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Στις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ επενδύει ο «βασιλιάς των ομολόγων» Bill Gross, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν πιέσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής «μάζεψε» μετοχές όπως οι Western Alliance, PacWest Bancorp, Synovus Financial καθώς και το SPDR S&P Regional Banking ETF.
Οι περιφερειακές τράπεζες έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από την ξαφνική κατάρρευση της SVB στις αρχές Μαρτίου, με τις μετοχές των Western Alliance και PacWest να έχουν υποχωρήσει κατά 17,81% και 9,32% από τότε. Η κακή εικόνα αντανακλούσε τις ανησυχίες των επενδυτών ότι οι μικρότερες τράπεζες θα μπορούσαν να πληγούν από τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισε η SVB, προκαλώντας φυγή καταθέσεων.
Με τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών να διαπραγματεύονται σε ένα discount της τάξης του 60% της αξίας του καθαρού ενεργητικού τους, σε συνδυασμό με μια απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10%, αποτελούν «μια δελεαστική μακροπρόθεσμη επένδυση», σύμφωνα με τον Gross, ο οποίος είναι συνιδρυτής του επενδυτικού γίγαντα σταθερού εισοδήματος Pimco.
«Πάντα έλεγα στον εαυτό μου και στους στενούς μου φίλους ότι θα ήθελα να μπορούσα να ξεκινήσω μια τράπεζα. Είναι μια άδεια για να βγάζεις λεφτά, ακόμη και όταν διοικείται συντηρητικά», δήλωσε ο Gross. «Ομολογουμένως, οι περιφερειακές τράπεζες θα έχουν τα κυκλικά τους προβλήματα αν και όταν υπάρξει ύφεση, αλλά η μακρόχρονη επιθυμία μου να αποκτήσω μια τράπεζα είναι τώρα δυνατή μέσω των δημόσιων αγορών», πρόσθεσε.
«Πολλές μικρότερες περιφερειακές τράπεζες μπορεί να απορροφηθούν από μεγαλύτερες αντίστοιχες εταιρείες σε προσφορές με premium-to-market", συνέχισε ο Gross.

Η προειδοποίηση για ύφεση

Ο Gross, μαζί με τον Jeffrey Gundlach -ο οποίος μοιράζεται το παρατσούκλι «Bong King»- έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ. Οι δύο δισεκατομμυριούχοι δήλωσαν ότι η άνοδος των επιτοκίων και οι τραπεζικοί φόβοι απειλούν να προκαλέσουν πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ.
Ο Gross σύστησε επίσης τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί, καθώς αναμένει ότι μια ύφεση θα πλήξει σύντομα την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης