Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fraser (Citi): Η διάσωση της First Republic από την JP Morgan σημαίνει ότι τα χειρότερα πέρασαν για τις τράπεζες

Fraser (Citi): Η διάσωση της First Republic από την JP Morgan σημαίνει ότι τα χειρότερα πέρασαν για τις τράπεζες
H First Republic πέρασε τη Δευτέρα υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και κατόπιν μεταπωλήθηκε στην JP Morgan
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι τα χειρότερα της τραπεζικής αβεβαιότητας έχουν πιθανότατα περάσει χάρη στη διάσωση της First Republic από την JP Morgan, εξέφρασε η επικεφαλής της Citigroup, Jane Fraser.
«Είναι πάντα μια θλιβερή μέρα όταν βλέπεις μια τράπεζα να χρεοκοπεί, αλλά είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι που αντιμετωπίστηκε η κύρια πηγή αβεβαιότητας που παρέμενε από την πρόσφατη αναταραχή των τραπεζών. Κι αυτό είναι καλό, διότι κατά βάση το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι υγιές» δήλωσε η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Πρόκειται για την περίπτωση μιας μικρής χούφτας τραπεζών που είχαν κακή διαχείριση, και η αντιμετώπισή της είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Η διάσωση της First Republic

Η JP Morgan παρενέβη για να αγοράσει την First Republic από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) τη Δευτέρα, αποκτώντας περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 92 δισ. δολαρίων καθώς και ορισμένες υποχρεώσεις.
Η συμφωνία διάσωσης ήρθε μετά τα αποτελέσματα του α' τριμήνου της First Republic που έδειξαν ότι οι πελάτες είχαν αποσύρει καταθέσεις αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων κατά τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, αφού η κατάρρευση της Silicon Valley Bank προκάλεσε φόβους για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Η Fraser δήλωσε ότι είναι πλέον «πιο αισιόδοξη» για την υγεία του τραπεζικού τομέα, αν και πιστεύει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες συγχωνεύσεις στο μέλλον, καθώς ο ανταγωνισμός γίνεται πιο δύσκολος για τις μικρότερες τράπεζες.
«Προβλέπω ότι θα υπάρξει κάποια περισσότερη ενοποίηση», δήλωσε στο Bloomberg και συμπλήρωσε «αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση ένα σύστημα που είναι ο φθόνος του κόσμου».
«Πρόκειται για ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, λειτουργεί», πρόσθεσε η Fraser.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης