Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Καμία αλλαγή στον MSCI Standard, αργότερα η Πειραιώς - Δύο μετοχές προστέθηκαν στον Small Cap, Autohellas και Ελλάκτωρ

Καμία αλλαγή στον MSCI Standard, αργότερα η Πειραιώς - Δύο μετοχές προστέθηκαν στον Small Cap, Autohellas και Ελλάκτωρ
Στο Small Cap, Autohellas και Ελλάκτωρ...
Με ελληνικό ενδιαφέρον ήταν εντέλει η αναδιάρθρωση των δεικτών Morgan Stanley Capital International (MSCI), παρότι δεν επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που ήθελε τη μετοχή της Tράπεζας Πειραιώς να εισέρχεται στον MSCI Greece Standard, αφού στον Small Cap προστέθηκαν οι τίτλοι της Autohellas και της Ελλάκτωρ.
Όπως έχει αναφέρει αναλυτικά το Bankingnews, ο δείκτης MSCI απαρτίζεται από 10 μετοχές, οι οποίες όλες πληρούν τα κριτήρια παραμονής.
Εύλογα, λοιπόν, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς δεν εντάχθηκε, λόγω του γεγονότος πως ο εν λόγω δείκτης είναι συμπληρωμένος.
Διαφορετικά, θα έπρεπε να βγει κάποια άλλη μετοχή είτε να αυξηθεί ο αριθμός των υφιστάμενων μετοχών σε 11…
Έτσι οι μετοχές που ήδη συμμετέχουν στον Standard Index παραμένουν δέκα, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή.
Παρά ταύτα, όπως προειπώθηκε, υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον αφού στον δείκτη Small Cap είχαμε δύο προσθήκες, τη μετοχή της Autohellas και της Ελλάκτωρ.
1_194.JPG
2_149.JPG
Τι ανέφερε η Morgan Stanley

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανέφερε η ίδια η Morgan Stanley, η μετοχή αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece, και τόσο η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας όσο και η ελεύθερη διακύμανση είναι πάνω από το τρέχον όριο για τον δείκτη Standard με περιθώριο μικρότερο του 50%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η Πειραιώς δεν πληροί την απαίτηση ένταξης κατά προτεραιότητα και, κατά συνέπεια, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εταιρειών στον δείκτη MSCI Greece από 10 που είναι σήμερα σε 11.
Γι' αυτό και μόνο το λόγο η Morgan Stanley έδινε πολύ χαμηλή πιθανότητα για την προσθήκη της Πειραιώς στον Standard του MSCI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης