Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Πορτογαλίας

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Πορτογαλίας
Η Moody's αναβαθμίζει τις προοπτικές της Πορτογαλίας
Σχετικά Άρθρα
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για το αξιόχρεο της Πορτογαλίας η Moody's Investors Service, επιβεβαιώνοντας σε Baa2 τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η απόφαση να αλλάξει τις προοπτικές σε θετικές, αντανακλά την αυξανόμενη πιθανότητα ότι μια μακρά περίοδος οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, απομόχλευσης νοικοκυριών και μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών, βελτίωσης του τραπεζικού τομέα, θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή και διαρκή βελτίωση του πιστωτικού προφίλ και δημοσιονομική ισχύ. Η θετική δυναμική αξιολόγησης θα μπορούσε επίσης να προέλθει από επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που αποδεικνύονται αποτελεσματικές στην τόνωση του μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού.
Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης Baa2 εξισορροπεί τη σημαντική διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας, το σχετικά υψηλό επίπεδο πλούτου και υψηλή θεσμική ισχύ, που αντισταθμίζεται από την υψηλή ακόμη επιβάρυνση χρέους και τη μέτρια έκθεση σε κινδύνους που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
«Η αξιολόγηση της Moody's για την Πορτογαλία έχει λάβει εδώ και καιρό υπόψη τη δύναμη των θεσμών και της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτή η ισχύς επέτρεψε στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει συνεχείς οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και να διευκολύνει την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος.
Οι βασικές προβλέψεις της Moody's αντικατοπτρίζουν πλέον την εκτίμηση ότι το βραχυπρόθεσμο κόστος μειώνεται, επιτρέποντας στα μακροπρόθεσμα κέρδη να είναι πιο ορατά», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης