Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING για ΗΠΑ: Φουντώνουν οι ανησυχίες για ύφεση από τα στοιχεία για τη Μεταποίηση

ING για ΗΠΑ: Φουντώνουν οι ανησυχίες για ύφεση από τα στοιχεία για τη Μεταποίηση
«Ύφεση» δείχνουν τα στοιχεία για τη Μεταποίηση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η αμερικανική οικονομία να προσθέτει θέσεις εργασίας σε τεράστιους αριθμούς, ωστόσο οι βασικές επιχειρηματικές έρευνες της ISM θέτουν σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτό, αναφέρει σε ανάλυσή της η ING.
Όπως σημειώνει η ολλανδική τράπεζα, ο δείκτης ISM Μεταποίησης «δείχνει» ήδη ύφεση, ενώ φαίνεται πως θα ακολουθήσει και ο τομέας των Υπηρεσιών -εκτός εάν οι παραγγελίες αλλάξουν δραματικά.
Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης ISM Μεταποίησης «βούτηξε» την περασμένη εβδομάδα στις 46,9 μονάδες, η έβδομη συνεχόμενη ανάγνωση κάτω των 50 μονάδων -η χειρότερη επίδοση από το 2009. Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία για τον ISM Υπηρεσιών τον Μάιο, αν και όχι τόσο ζοφερά, αυξάνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας.
unnamed.png
«Οι εκκρεμείς παραγγελίες δεν είναι εποχιακά προσαρμοσμένες, επομένως οι συγκρίσεις είναι δύσκολες, αλλά αυτή είναι η χειρότερη ένδειξη από το 2009.
Τώρα τουλάχιστον στην έκθεση μεταποίησης είδαμε το στοιχείο της απασχόλησης να αυξάνεται στο 51,4 από 50,5. Είδαμε την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα να αυξάνεται κατά 257.000 στην ίδια έκθεση, ωστόσο ο ISM δείχνει απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών στις 49,2 μονάδες! Οι αντιφάσεις των δεδομένων υπογραμμίζουν την πρόκληση για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η μείωση της πίεσης των τιμών είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. (…)
Φαίνεται ότι ο μεταποιητικός τομέας βρίσκεται ήδη σε ύφεση (επτά διαδοχικές αναγνώσεις κάτω των 50 μονάδες)», σχολιάζει η ING.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης