Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Θετική πορεία της Ελλάδας, ενισχύεται το επενδυτικό story σε ΟΠΑΠ (20 ευρώ) και Jumbo (29 ευρώ)

HSBC: Θετική πορεία της Ελλάδας, ενισχύεται το επενδυτικό story σε ΟΠΑΠ (20 ευρώ) και Jumbo (29 ευρώ)
Η HSBC ανεβάζει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 20 ευρώ και για την Jumbo στα 29 ευρώ, με τη σύσταση να είναι για αγορά και στις δύο μετοχές
Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης με θετικούς μακροοικονομικούς παράγοντες που υποστηρίζουν ένα σταθερό επενδυτικό story για τον κλάδο της κατανάλωσης, σύμφωνα με την HSBC.
Μάλιστα, η HSBC ανεβάζει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 20 ευρώ και για την Jumbo στα 29 ευρώ, με τη σύσταση να είναι για αγορά και στις δύο μετοχές.

1_245.JPG
Όπως αναφέρει η HSBC, ξεπερνώντας τις δεκαετείς προκλήσεις μετά την κρίση χρέους, η Ελλάδα εισέρχεται τώρα στη φάση της ανάπτυξης.
Πιστεύει ότι αυτό θα αποτελέσει έναν πρόσθετο μοχλό ανάπτυξης για τις δύο μετοχές, ενώ η αύξηση των μισθών (κατώτατοι μισθοί +9,4% από τον Απρίλιο του 2023) θα συμβάλει άμεσα στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων, η οποία έχει αυξηθεί όλα αυτά τα χρόνια υπό τη σκιά της περιορισμένης αγοραστικής δύναμης.
Τα αποκλιμακούμενα επίπεδα ανεργίας (11,2% τον Απρίλιο του 2023) και οι ισχυρές προοπτικές του τουρισμού παρέχουν περαιτέρω δύναμη στα σενάρια ζήτησης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.
Η HSBC αναμένει μια ισχυρή ιστορία ανάπτυξης τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την Jumbo το 2023.
Η βάση θα αρχίσει πιθανότατα να γίνεται πιο δύσκολη από το 2ο εξάμηνο του 23, αλλά αναμένει διαρθρωτική αναπτυξιακή στήριξη της πρώτης γραμμής από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη, την επέκταση/νέες επιχειρήσεις, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης και τη θετική ψυχολογία των καταναλωτών.
Η ανάκαμψη του λόγου GGR προς ΑΕΠ το 2022 και τα ιστορικά επίπεδα αιχμής υποδηλώνουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης για τον ΟΠΑΠ, υποστηριζόμενα τόσο από διαρθρωτικούς όσο και από παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης.
Η HSBC βλέπει έναν αριθμό νέων λιανεμπόρων να εισέρχονται στην Ελλάδα, γεγονός που προοιωνίζεται θετικά για την επενδυτική της υπόθεση κάλυψης των τίτλων, καθώς υποδηλώνει ανανεωμένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του λιανεμπορίου στην Ελλάδα.
Αναμένει επίσης ότι ο ανταγωνιστικός αντίκτυπος στην Jumbo θα είναι περιορισμένος λόγω των ελάχιστων επικαλύψεων σε SKUs και της ισχυρής πρότασης αξίας της Jumbo.
Όπως αναφέρεται ευρέως, η Ελλάδα θεωρείται ότι απέχει μόλις ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής της αξιολόγησης, παρέχοντας περαιτέρω άνεση στις προοπτικές ανάπτυξής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης