Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DoubleLine Capital: Υπερτιμημένος ο S&P 500 - Μην ποντάρετε σε νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed

DoubleLine Capital: Υπερτιμημένος ο S&P 500 - Μην ποντάρετε σε νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed
Ο Powell μπορεί να ήταν σίγουρα επιθετικός στη ρητορική, αλλά όχι και στη δράση
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί τελικά να μην συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σύντομα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σηματοδότησε την επαναφορά της νομισματικής σύσφιξης.
Αυτό εκτιμά ο Jeffrey Gundlach της DoubleLine Capital, επισημαίνοντας ότι "ο Powell μπορεί να ήταν σίγουρα επιθετικός στη ρητορική, αλλά όχι και στη δράση".

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ο Gundlach πιστεύει ότι η Fed βρίσκεται σε μια κατάλληλη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρεί ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να έχει ήδη υπερσφίξει λίγο.
"Βλέπω μια τάση εδώ και δεν νομίζω ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια", δήλωσε ο συνιδρυτής της DoubleLine, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα πρόσφατα στοιχεία για την εργασία υποδηλώνουν ότι η οικονομία δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο πολλοί πιστεύουν.
"Υπήρξε αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά υπήρξε σημαντική μείωση του μέσου όρου των ωρών εργασίας", είπε, σημειώνοντας ότι η τελευταία μέτρηση για τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών στη μεταποίηση είναι επίσης "μαζικά υφεσιακή".
Ο Gundlach είναι επίσης επιφυλακτικός ως προς το ράλι του δείκτη S&P 500, αποδίδοντας την πρόσφατη ανοδική πορεία του σε μια χούφτα εταιρειών, οι μετοχές των οποίων ενισχύθηκαν από τη διαφημιστική εκστρατεία για την τεχνητή νοημοσύνη.
"Η χρηματιστηριακή αγορά, ειλικρινά, εμφανίζει σημάδια μανίας, όπου έχεις ένα συγκεντρωμένο τμήμα της αγοράς που οδηγεί ολόκληρο το τρένο", είπε, προσθέτοντας ότι ο S&P 500 ήταν "πραγματικά υπερτιμημένος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης