Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Στα 594 εκατ. τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου το 2023 – Τιμή στόχος στα 37 ευρώ

Citigroup: Στα 594 εκατ. τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου το 2023 – Τιμή στόχος στα 37 ευρώ
Ποιοι είναι οι 3 βασικοί καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της MYTILINEOS σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας
Καθαρά κέρδη 594 εκατ. ευρώ προβλέπει φέτος για την Μυτιληναίος η Citigroup, αυξάνοντας τη τιμή- στόχο στα 37 ευρώ, έναντι 30 ευρώ προηγουμένως με σύσταση αγοράς.
Σύμφωνα με την Citigroup, καταλύτης για αυτή την νέα αναβάθμιση είναι η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ – καθώς τα λειτουργικά κέρδη από τον κλάδο θα ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ στα πέντε επόμενα χρόνια.
Ο ρόλος της εταιρείας στην ενεργειακή μετάβαση ενισχύεται και από τον κλάδο της Μεταλλουργίας καθώς η Citigroup συγκρίνει τα μεγέθη της με την Norsk Hydro, επισημαίνοντας ότι θα την ξεπεράσει αναφορικά με το περιθώριο κέρδους στο Αλουμίνιο.

Συγκεκριμένα, η CITI, στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της MYTILINEOS σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας:

1. Η νέα οργανωτική δομή της MYTILINEOS, ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της Εταιρείας.
2. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς η Εταιρεία έχει διπλασιάσει το portfolio της τους τελευταίους 18 μήνες, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του «πράσινου» EBITDA στα επόμενα έτη στο 50% των συνολικών EBITDA.
3. Η «Πράσινη» μετάβαση του Αλουμινίου φαίνεται να συντελείται τα επόμενα 1-2 έτη, οδηγώντας σε πιθανά «πράσινα» premiums, ενώ η MYTILINEOS εκτιμάται ότι θα έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τη Norsk Hydro Τα τελευταία 2, είναι και αυτά τα σημεία που για τη CITI, τοποθετούν τη MYTILINEOS ως μία εταιρεία με best-in-class ESG χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή σε συνέχεια του Corporate Restructuring και στο θετικό σενάριο ανεβάζει την Τιμή Στόχο στο επίπεδο των 44 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης