Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνέχεια των μεταρρυθμίσεων βλέπουν στην Ελλάδα, Eurasia Group, Teneo - Που θα είναι ευάλωτος ο Μητσοτάκης

Συνέχεια των μεταρρυθμίσεων βλέπουν στην Ελλάδα, Eurasia Group, Teneo - Που θα είναι ευάλωτος ο Μητσοτάκης
Ο Μητσοτάκης συχνά θεωρείται πιο ευάλωτος σε επιθέσεις από την ακροδεξιά
"Η πανηγυρική νίκη στις ελληνικές εκλογές δίνει στη Νέα Δημοκρατία μια άνετη πλειοψηφία, θέτοντας τον Μητσοτάκη σε καλή θέση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τους επενδυτές", σχολίασε ο Wolfango Piccoli, συνιδρυτής της εταιρείας ανάλυσης κινδύνων Teneo στο Politico, με αφορμή το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου.
Αλλά τα μικρά κόμματα θα έχουν μια πλατφόρμα για να μεταδώσουν το λαϊκιστικό τους μήνυμα και να επιχειρήσουν να διαταράξουν την ατζέντα της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενα πολιτικά τοξικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η σχέση με την Τουρκία, οι αμβλώσεις, ο ρόλος της θρησκείας στην εκπαίδευση, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πρόσθεσε.
"Μένει να δούμε πώς ο Μητσοτάκης -που συχνά θεωρείται πιο ευάλωτος σε επιθέσεις από την ακροδεξιά, δεδομένου του διακριτού φιλελεύθερου, κεντροδεξιού προσανατολισμού του- θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πιθανή πρόκληση που θέτουν οι βουλευτές της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης", ανέφερε ο Piccoli.

Eurasia Group: Ο Μητσοτάκης είναι πλέον η μοναδική και κυρίαρχη πολιτική φιγούρα της Ελλάδας

"Ο Μητσοτάκης είναι πλέον η μοναδική και κυρίαρχη πολιτική φιγούρα της Ελλάδας, με πλήρη έλεγχο του κόμματός του και του κοινοβουλίου", δήλωσε ο Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη στο Eurasia Group.
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, ο Rahman ανέφερε ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα του Μητσοτάκη έχει την ευκαιρία να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι δεν έχει περιορισμούς από κάποιον κυβερνητικό εταίρο.
Οι εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 διεξήχθησαν αφού η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη στις εκλογές του Μαϊου, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Ο Μητσοτάκης παραιτήθηκε τότε, γνωρίζοντας ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν βάσει του νέου εκλογικού νόμου που δίνει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα - υπολογίζοντας ότι αυτές θα ήταν αρκετές για να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς εταίρο συνασπισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης