Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον δείκτη MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς, εκτός η Τέρνα Ενεργειακή - Παραμένει με 10 μετοχές η Ελλάδα

Στον δείκτη MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς, εκτός η Τέρνα Ενεργειακή - Παραμένει με 10 μετοχές η Ελλάδα
Παραμένει με 10 μετοχές η Ελλάδα στον MSCI Greece Standard...
Με ελληνικό ενδιαφέρον ήταν η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αφού επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που ήθελε τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να προάγεται από τον MSCI Small Cap στον MSCI Greece Standard, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.
Από την άλλη, εκτός ετέθη η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, που επιστρέφει στον μικρότερο δείκτη αναφοράς MSCI Greece Small Cap.
Έτσι, πλέον, ο βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει 10 μετοχές και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.
δσ_4.JPG
Tι ανέφερε η Morgan Stanley…

Όπως είχε επισημάνει η Morgan Stanley σε πρόσφατη έκθεσή της, «η κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς όσο και η ελεύθερη διαπραγμάτευσης κεφαλαιοποίηση της τράπεζας είναι πάνω από το τρέχον όριο για συμμετοχή στον δείκτη MSCI Greece Standard κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες προσθήκης της.
Στην περίπτωση προσθήκης της μετοχής στον MSCI Greece Standard οι αναλυτές υπολογίζουν τις παθητικές εισροές σε 166 εκατ. δολ. ή μια επίδραση συναλλαγών ύψους 13 ημερών βάσει της μέση ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.
Το ποσοστό συμμετοχής στον δείκτη MSCI Emerging Markets θα είναι 0,04%.
Από την άλλη, το free float της κεφαλαιοποίησης της Τέρνα Ενεργειακή ήταν κοντά στο ελάχιστο όριο για να διαγραφεί από τον δείκτη MSCI Standard και να μεταβεί στον μικρότερο δείκτη αναφοράς MSCI Greece Small Cap, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά 8% περίπου υψηλότερο από το επίπεδο αποκοπής.
Επιπλέον, η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται κοντά στο ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί ως μικρή κεφαλαιοποίηση για την επερχόμενη αναπροσαρμογή».
morgan2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης