Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε αποσύνθεση οι ΗΠΑ, σε επίπεδο – ρεκόρ ο αριθμός των αστέγων από τα «Bidenomics»

Σε αποσύνθεση οι ΗΠΑ, σε επίπεδο – ρεκόρ ο αριθμός των αστέγων από τα «Bidenomics»
Γιγαντώνεται το πρόβλημα των αστέγων στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε επίπεδο-ρεκόρ ανέρχεται πλέον ο αριθμός των αστέγων στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Φαίνεται πως τα «Bidenomics» του τωρινού Αμερικανικού προέδρου δεν αποδίδουν ιδιαίτερα.
Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 11% φέτος σε σύγκριση με το 2022. Η WSJ ανέφερε ότι το άλμα «αντιπροσωπεύει μακράν τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη αύξηση από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να παρακολουθεί τους αριθμούς το 2007». Τόνιζει επίσης ότι η υψηλότερη αύξηση ήταν το 2019, με αύξηση 2,7%, «εξαιρουμένης της τεχνητά υψηλής αύξησης πέρυσι που προκλήθηκε από διακοπές καταμέτρησης λόγω πανδημίας».
Ο αριθμός των αστέγων έχει εκτοξευθεί σε σχεδόν 600.000.
Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος στέγασης. Η εθνική στεγαστική κρίση έχει επιδεινωθεί λόγω της περιορισμένης προσφοράς και του επιτοκίου 30ετούς δανείου πάνω από 7%.
Επιπλέον, οι Αμερικανοί έχουν «βουτηχτεί» στο χρέος.
Ο Jamie Rife, εκτελεστικός διευθυντής της Metro Denver Homeless Initiative, εξήγησε:
«Αρχίζουμε να νιώθουμε την πλήρη οικονομική επίπτωση της εποχής του Covid-19».
Κάθε λαός της εργατικής τάξης καταλαβαίνει ότι οι πολιτικές του Biden ήταν απολύτως φρικτές -δύο χρόνια αρνητικών πραγματικών μισθών ανάγκασαν πολλούς να συγκεντρώσουν ανυπέρβλητα χρέη πιστωτικών καρτών στο περιβάλλον με τα υψηλότερα επιτόκια, ενώ εξαντλούσαν τις προσωπικές αποταμιεύσεις- για να τα βγάλουν πέρα.
2023-08-14_13-31-26.png
2023-08-14_13-32-12.png


Σε επίπεδο-ρεκόρ (ξανά) το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών

Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί, διογκώθηκε εκ νέου το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών, το β’ τρίμηνο 2023, εν μέσω αυξημένων επιτοκίων και ασταμάτητου πληθωρισμού παγκοσμίως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 16 δισεκ. στα 17,06 τρισεκ. δολάρια.
Σημειώνεται πως το συνολικό επίπεδο του χρέους είναι περίπου 3 τρισεκ. δολάρια υψηλότερο από το επίπεδο που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σημείωσαν ραγδαία αύξηση κατά 45 δισεκ. δολάρια, φθάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό, ήτοι 1,03 τρισεκ. δολάρια, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια-δάνεια αυξήθηκαν συνολικά κατά 35 δισεκ δολάρια. Τα υπόλοιπα των φοιτητικών δανείων μειώθηκαν κατά 35 δισεκ. και ανήλθαν σε 1,57 τρισεκ. δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα στα 12,01 τρισεκ. δολάρια.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-08-08_191943.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης