Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Περιμένετε νέο sell off στη Wall Street... και μετά αγοράστε

HSBC: Περιμένετε νέο sell off στη Wall Street... και μετά αγοράστε
Οι επενδυτές να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω πώληση για να αυξήσουν την έκθεση στις μετοχές των ΗΠΑ
Λαμβάνοντας υπόψη την ανοδική πορεία των μετοχών που παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής το 2023, και μετά τις οδυνηρές απώλειες του περασμένου έτους, δεν φαίνεται ασυνήθιστο οι επενδυτές να θέλουν να εξαργυρώσουν κάποια κέρδη.
Ωστόσο, η HSBC συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν στο επόμενο sell off της Wall Street.
Όπως αναφέρει η ομάδα της HSBC με επικεφαλής τον Max Kettner, οι επενδυτές να μην μπουν στον πειρασμό από τις μικροδιορθώσεις σε μεγάλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Αυτό είναι όπως σημειώνουν είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί.
Από την άλλη, οι πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα, αλλά και η εστίαση στο συμπόσιο του Jackson Hole θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε ένα άλλο ευρείας βάσης sell-off.
Τώρα, εάν συμβεί αυτό, περιλαμβάνουν μια εξαίρεση σε αυτήν τη συμβουλή, προτείνοντας στους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω πώληση για να αυξήσουν την έκθεση στις μετοχές των ΗΠΑ.
im-840338.jpg
Η οικονομία δυναμώνει

«Οι τίτλοι επενδυτικού βαθμού, υψηλής απόδοσης και ακόμη και η πίστωση αναδυόμενων αγορών έχει αντέξει πολύ καλύτερα συγκριτικά σε αυτή τη διόρθωση.
Άρα θα δούμε μεγαλύτερες δυνατότητες ανάκαμψης σε μετοχές των ΗΠΑ, δεδομένης της αμετάβλητης άποψής μας για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τα θεμελιώδη συνολικά», ανέφερε η HSBC.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι «βασικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες - μάλλον η οικονομία των ΗΠΑ δυναμώνει».
Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο μιας «δραματικής» μετατόπισης των βραχυπρόθεσμων προσδοκιών για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ.
«Αυτό που άλλαξε φυσικά είναι η ανάγνωση της αγοράς για αυτό.
Η σταθερή ανάπτυξη, οι αποδόσεις περιορισμένης κλίμακας και ο συνεχής αποπληθωρισμός ήταν η συνταγή για ένα περιβάλλον αγοράς μέχρι στιγμής.
Αλλά με την ανάπτυξη να αψηφά τις υφεσιακές προσδοκίες και τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις να πιέζουν σε νέα υψηλά κύκλου, αυτό έχει πλέον διαταραχθεί σοβαρά», ανέφερε HSBC.
im-840347.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης