Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises Institute: Η σιωπηρή επιστροφή του ιατρικού ολοκληρωτισμού θα συναντήσει αντιστάσεις – Μαζική ανυπακοή στα νέα μέτρα για Covid

Mises Institute: Η σιωπηρή επιστροφή του ιατρικού ολοκληρωτισμού θα συναντήσει αντιστάσεις – Μαζική ανυπακοή στα νέα μέτρα για Covid
Σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι «η πανδημία έχει τελειώσει», αρκετά νοσοκομεία, επιχειρήσεις και πανεπιστήμια έχουν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων
Σχετικά Άρθρα
Οι περιορισμοί για την πανδημία του Covid σιωπηρώς επιστρέφουν, εντούτοις αυτήν τη φορά η κοινωνία είναι έτοιμη να εγείρει σημαντικές αντιστάσεις που απηχούν τη προστασία της ατομικής σφαίρας ελευθερίας και της αυτόνομης συναίνεσης σε κάθε είδους ιατρικές πράξεις και περιορισμούς όσον αφορά τη δημόσια υγεία.
Σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι «η πανδημία έχει τελειώσει», αρκετά νοσοκομεία, επιχειρήσεις και πανεπιστήμια έχουν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.
Εν τω μεταξύ, σχεδόν εξήντα πανεπιστήμια ανακοίνωσαν ότι οι φοιτητές πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Covid για να παρακολουθήσουν το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2023.
Αν και αυτά τα μέτρα εξακολουθούν να περιορίζονται μόνο σε λίγους δημόσιους οργανισμούς, η εφαρμογή τους καταδεικνύει ότι τα καταστροφικά δόγματα περί της δημόσιας υγείας των τελευταίων τριών ετών μαζί με την αυταρχική τους λογική είναι ακόμα μαζί μας.
Ο αμερικανικός λαός πρέπει να σταματήσει να ανέχεται αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και το ολοκληρωτικό πολιτικό παράδειγμα που τις διέπει, σύμφωνα με ανάλυση του Mises Institute, κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί το χειμώνα για προφανείς λόγους.

Η υποπαραλλαγή Eris

Η τρέχουσα κυρίαρχη παραλλαγή SARS-CoV-2 είναι μια υποπαραλλαγή της Omicron που ονομάζεται EG.5.
Ανεπίσημα, έχει το όνομα Έρις (Eris) από την Ελληνίδα θεά του «νείκους», της αντιπαράθεσης.
Το στέλεχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2023.
Ξεπέρασε την προηγούμενη κυρίαρχη παραλλαγή στις αρχές Αυγούστου.
Τα συμπτώματα της παραλλαγής Eris είναι εκείνα του κρυολογήματος — ρινική καταρροή και πονόλαιμος.
Δεν υπάρχει καμία πραγματική ένδειξη ότι η Eris είναι πιο μεταδοτική ή σοβαρή από την προηγούμενη κυρίαρχη παραλλαγή και άρα οι αιτίες του συναγερμού πρέπει να αναζητηθούν αλλού...
Μια άλλη παραλλαγή της Omicron που ονομάζεται BA.2.86, με την ονομασία Pirola, έχει επίσης ανιχνευθεί, αλλά τα λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν επίσης ιδιαίτερα ήπια.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ανιχνεύθηκε αύξηση του covid στα λύματα, υποδηλώνοντας αύξηση των κρουσμάτων.
Η τάση είναι το γνωστό «θερινό κύμα» στην εξάπλωση του ιού που παρατηρείται καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται σε εσωτερικούς χώρους για να ξεφύγουν από τη ζέστη του τέλους του καλοκαιριού.
Ωστόσο, τα κρούσματα είναι εξαιρετικά χαμηλά και ο ιός έχει τη σοβαρότητα ενός κρυολογήματος.
Ωστόσο, ορισμένα ιδρύματα έχουν επαναφέρει τους περιορισμούς στους πελάτες και τους εργαζόμενους τους ως απάντηση στην Eris.
Στις 17 Αυγούστου, δύο νοσοκομεία της Νέας Υόρκης επέβαλαν εκ νέου υποχρεωτική μάσκα προσώπου και τεστ Covid.
Στη συνέχεια, στις 20 Αυγούστου, το Morris Brown College στην Ατλάντα επανέφερε τον κανονισμό του τις μάσκες  και απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων στους χώρους του.
Το σχολείο εφάρμοσε επίσης εκ νέου τα μέτρα, την παρακολούθηση των συμπτωμάτων και τις γενικές απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης.
Την επόμενη μέρα, το γνωστό  κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate θέσπισε υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τα γραφεία.
Δύο μέρες αργότερα, ένα ιατρικό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο ακολούθησε το παράδειγμά του.

Οι εμβολιασμοί επιστρέφουν

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Biden προέτρεψε δημοσίως τους πολίτες ανεξαιρέτως να υποβληθούν σε φθινοπωρινές εμβολιασμούς την περασμένη Δευτέρα 28 Αυγούστου.
Στη συνέχεια, την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2023, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ζητούσε κεφάλαια για ένα νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναμένει ότι θα αφορά το γενικό πληθυσμό.
Και, από τις 26 Αυγούστου, πενήντα οκτώ πανεπιστήμια έχουν ενημερώσει τους φοιτητές τους ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτό το φθινοπωρινό εξάμηνο.
Αυτές οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές διότι υποδεικνύουν ότι το υπόδειγμα στο οποίο βασίζεται η απάντηση της ολοκληρωτικής πανδημίας είναι ακόμα εδώ!
Αυτό το παράδειγμα διατυπώθηκε καλά τόσο από τον δρα Peter McCullough όσο και από τον δρα Aaron Kheriaty στις διαλέξεις τους στο Συνέδριο περί Ιατρικής Ελευθερίας του Ινστιτούτου Mises φέτος.
Mutation of the Triad: Totalitarianism, Fascism, and Nationalism in Japan -  Journal #56
Η «πολεμική αντιμετώπιση και η αφετηρία της κατασταλτικής προσέγγισης

Ο δρ McCullough σε ανάλυσή του εντόπισε την προέλευση του σημερινού ιατρικού ολοκληρωτισμού στον Νόμο περί  Δημόσιας Ανταπόκρισης σε καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (PREP) του 2005, ο οποίος στρατιωτικοποίησε τα πρωτόκολλα για την καταπολέμηση μιας πανδημίας.
Σύμφωνα με αυτή τη νέα φιλοσοφία, η κυβέρνηση θα κινητοποιούσε τον πληθυσμό για να αντιμετωπίσει έναν παθογόνο παράγοντα σαν να ήταν ένας ξένος εισβολέας – και παραβιάζοντας βεβαίως τις όποιες εγγυήσεις της ατομικής ελευθερίας εν όψει της αντιμετώπισης ενός «αόρατου» εχθρού με την επίταση κάθε μορφή ολοκληρωτικής επιτήρησης του γενικού πληθυσμού.
Ο πόλεμος, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για μικρόβια, γεννά τον ολοκληρωτισμόμ ως γνωστόν.
Όπως έγραψε ο Randolph Bourne πριν από έναν αιώνα, σε περιόδους πολέμου «το κράτος γίνεται αυτό που σε καιρούς ειρήνης μάταια πάλευε να γίνει – ο αδυσώπητος διαιτητής και καθοριστικός παράγοντας για τις διαμόρφωση των εικόνων που έχουν στα μυαλά τους οι άνθρωποι».
Ο δρ Kheriaty πήγε λίγο πιο πίσω και προσδιόρισε την εκκίνηση του παραδείγματος δημόσιας πολιτικής ένα εθνικό συνέδριο δημόσιας υγείας το 1997 ως την αφετηρία της κατασταλτικής προσέγγισης της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των ιών.
Στο συνέδριο, καταγράφηκε μια ανεπαίσθητη αλλαγή στην έμφαση της πολιτικής για την πανδημία που οδήγησε την πολιτική της δημόσιας υγείας από το να αντιμετωπίζει τους ιούς ως τον «εχθρό που πρέπει να καταπολεμηθεί» και να τους ανθρώπους ως πιθανούς φορείς ασθένειας, ως κίνδυνο που πρέπει να ελεγχθεί.
Με άλλα λόγια, οι προτεραιότητες του τομέα της δημόσιας υγείας στράφηκαν από τη φροντίδα των ασθενών στον έλεγχο και την καθολική επιτήρηση ολόκληρων πληθυσμών.
Reining in COVID-19 Disinformation from China, Russia, and Elsewhere | RAND
Από το παράδειγμα δημόσιας υγείας στο παράδειγμα διακυβέρνησης

Αυτό το νέο παράδειγμα δημόσιας υγείας οδήγησε σε ένα «νέο παράδειγμα διακυβέρνησης», σύμφωνα με τη μελέτη του δρος Kheriaty, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020. Για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ανθρώπινη Ιστορία, η οποία είναι γεμάτη λοιμούς και πανδημίες, η κατάσταση της καραντίνας επιβλήθηκαν σε ολόκληρο τον πληθυσμό, όχι μόνο στους μολυσμένους ή σε αυτούς που προέρχονταν από μολυσμένες περιοχές.

Η ζημία των 6 τρισεκατομμυρίων

Ένας πληθυσμός χωρίς μεγάλη κινητικότητα, με ανησυχητικά επίπεδα ψυχικής ασθένειας αναγκάστηκε να μείνει μέσα και απομονωμένος από τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμμαθητές και τις οικογένειές του.
Και να κρύβουν τα πρόσωπά τους από τους ξένους όταν αναγκάζονται να βγουν έξω.
Έξι τρισεκατομμύρια δολάρια τυπώθηκαν γρήγορα για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την αναπόφευκτη ζημία που προκύπτει όταν εκατομμύρια άνθρωποι σταματούν να παράγουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες στις οποίες βασιζόμαστε όλοι.
Η υγεία και η φυσιολογική ανάπτυξη εκατομμυρίων νέων Αμερικανών έχουν πληγεί με τρόπους που θα χρειαστούν δεκαετίες για να κατανοηθούν πλήρως.
Όλα στο όνομα της ανάσχεσης ενός ιού που είναι γνωστό από νωρίς ότι ενέχει μικρό κίνδυνο για τους νέους και τους υγιείς.
Και ο ιός εξακολουθούσε να πλήττει, ούτως ή άλλως, σχεδόν τα τρία τέταρτα του αμερικανικού πληθυσμού.
Και όμως το νέο παράδειγμα δημόσιας υγείας είναι σαφώς αυτό που αναμένεται να εφαρμοσθεί την επόμενη περίοδο και θα το βρούμε μπροστά μας.
Απλώς βρίσκεται σε αδράνεια, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων παραμένουν χαμηλοί.
Οι τελευταίες εβδομάδες έδειξαν ότι αναμένεται να καταστεί πάλι το επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής, ακόμη και όταν οι αξιωματούχοι δηλώσουν ότι ο ιός είναι χαμηλού κινδύνου.
Το δόγμα του ολοκληρωτισμού είναι πολύ επικίνδυνο για να γίνει ξανά ανεκτό – και χρειάζεται να ενταθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις.
Επ’ αυτού τα δείγματα είναι ήδη πολλά…
Αλλά σε αντίθεση με τον ιό, το μόνο που απαιτεί αυτή η απειλή είναι η άρνησή μας σε αυτό το παράδειγμα ολοκληρωτικής πολιτικής για τη δημόσια υγεία.
Is digital totalitarianism on Taiwan's horizon? - Asia Democracy Chronicles
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης