Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: «Γη της Επαγγελίας» οι ελληνικές τράπεζες – Ποιες είναι οι νέες τιμές στόχοι για τις μετοχές

Citigroup: «Γη της Επαγγελίας» οι ελληνικές τράπεζες – Ποιες είναι οι νέες τιμές στόχοι για τις μετοχές
Οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα έδωσαν ώθηση στις επιδόσεις
Ως Γη της Επαγγελίας σκιαγραφεί την κατάσταση στον ελληνικό τραπεζικό τομέα η Citigroup σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμά της…
Όπως σημειώνει, δεν βλέπει «αιτιολόγηση» στην πρόσφατη πίεση στις τιμές των μετοχών, δεδομένου ότι ο κλάδος έχει ισχυρή απόδοση.
Γι’ αυτό και επαναλαμβάνει τη θετική της στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες.
Επισημαίνει δε ότι η πτώση των τιμών συνιστά «ευκαιρία» και, μάλιστα, δίνει νέες τιμές στόχους για τις μετοχές των Alpha Bank, Tράπεζας Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας… με σημαντική άνοδο σε ορίζοντα 12μήνου.
Ειδικότερα, στην έκθεση που παρουσιάζει το bankingnews.gr, οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αυξάνουν την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 7,60 ευρώ από 7,30 ευρώ πριν, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,15 ευρώ από 4,00 ευρώ πριν, ενώ για την Alpha Bank διατηρείται στα 2,00 ευρώ.
Για τη Eurobank η τράπεζα δεν αναφέρει τιμή-στόχο (ανέστειλε την αξιολόγηση της μετοχής της).
8_36.JPG
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη Citigroup, τα περιθώρια επεκτείνονται, χάρη στον θετικό αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού και των ευνοϊκών beta καταθέσεων.
Θετική επενέργεια είχε η καλύτερη του αναμενομένου επίδοση στο τρίμηνο χρήσης.
Μοναδικός αρνητικός παράγοντας στο β’ τρίμηνο του 2023, όπως αναφέρει ο επενδυτικός οίκος, είναι το νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, μαζί με τη «μετανάστευση» κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες στις ελληνικές τράπεζες.
Πάντως, οι διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως δεν πρόκειται για τάση, αλλά για μεμονωμένες περιπτώσεις.
«Ωστόσο, επαγρυπνούμε…» λέει η Citigroup.
Η Citigroup εκτιμά ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (ΝΙΜ) θα κορυφωθεί το γ' τρίμηνο που διανύουμε και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πτωτική τροχιά στο διάστημα 2024-25. Επισημαίνει σε αυτό το πλαίσιο ότι η Εθνική βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, δεδομένης της καταθετικής βάσης.
Σε ό,τι αφορά την πιστωτική επέκταση που αυξήθηκε οριακά (+1%) το τρίτο τρίμηνο ευθυγραμμίζεται με την εκτίμηση της διοίκησης ότι σταδιακά θα ανακάμψει, ειδικά στο τέταρτο τρίμηνο, και θα συνεχίσει να βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, επισημαίνει ότι περιμένει όλες οι τράπεζες που καλύπτει να δώσουν μέρισμα από τα κέρδη της φετινής χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης