Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αέρας ανόδου στον βρετανικό FTSE 100 από άνοδο στο πετρέλαιο και ασθενέστερη λίρα

Goldman Sachs: Αέρας ανόδου στον βρετανικό FTSE 100 από άνοδο στο πετρέλαιο και ασθενέστερη λίρα
Τί αναμένει η Goldman για τον δείκτη-βαρόμετρο των ευρωπαίκών χρηματιστηρίων
Σχετικά Άρθρα
Οι πολύ υψηλές πετρελαίου και η ασθενέστερη στερλίνα, θα δώσουν ώθηση στις μετοχές του βρετανικού χρηματιστηριακού δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 100, εκτιμά η Goldman Sachs Group.
Όπως αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ο δείκτης FTSE 100 παραμένει «πολύ θετικά συσχετισμένος» με τις τιμές πετρελαίου, προσθέτοντας ότι αναμένουν περαιτέρω ανοδική τάση για το αργό.
Με τις τιμές του Brent να πλησιάζουν για λίγο τα 96 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, ήταν ένας σχετικά καλός μήνας για τον δείκτη, ο οποίος έχει ξεπεράσει τους περισσότερους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δείκτες με άνοδο 2,6%.
Τα στοιχεία του Bloomberg Intelligence δείχνουν ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι η ενέργεια θα δημιουργήσει το 20% των κερδών του FTSE 100 για το 2023. Οι μετοχών των Shell και BP, οι οποίες έχουν βαριά στάθμιση, έχουν ενισχυθεί κατά 7,7% και 8%, αντίστοιχα, αυτόν τον μήνα.
Επίσης, μια πιο αδύναμη λίρα θα ωφελήσει τον FTSE 100, του οποίου οι εισηγμένες παράγουν περίπου το 75% των πωλήσεών τους στο εξωτερικό, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman.
Η στερλίνα υποχωρεί 3,9% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, αφού η χαλάρωση του πληθωρισμού ώθησε την Τράπεζα της Αγγλίας να απέχει από περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης