Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχονται οι... Magnificent 7 και θα φέρουν το νέο ράλι στη Wall Street - Το λάθος της Fed

Goldman Sachs: Έρχονται οι... Magnificent 7 και θα φέρουν το νέο ράλι στη Wall Street - Το λάθος της Fed
Η ομάδα — Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Nvidia, Tesla και Meta Platforms — βλέπει πλέον τον δείκτη τιμή προς κέρδη τους επόμενους 12 μήνες να μειώνεται στο 27 από 34
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να κάνει λάθος, αλλά τουλάχιστον δεν θα πλοηγηθούν στα τυφλά τώρα που η αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνει ανοιχτή, διατηρώντας τη ροή των οικονομικών δεδομένων.
Στην αρχή, υπήρξε κάτι σαν ένα ράλι ανακούφισης στα παράγωγα, αν και γρήγορα εξατμίστηκε.
Καθώς ξεκινά το τέταρτο τρίμηνο, μια νέα ανάλυση από την ομάδα στρατηγικής της Goldman Sachs, με επικεφαλής τον Cormac Conners, κάνει την υπόθεση ότι οι μετοχές "Magnificent Seven" φαίνονται τώρα… φθηνές.
1_367.JPG
Οι αποτιμήσεις

Η ομάδα — Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Nvidia, Tesla και Meta Platforms — βλέπει πλέον τον δείκτη τιμή προς κέρδη τους επόμενους 12 μήνες να μειώνεται στο 27 από 34.
Ο S&P 493, δηλαδή εκτός των επτά παραπάνω, θα δει την αναλογία τιμής προς κέρδη να πέφτει στο 16 από 18.
Με άλλα λόγια, οι μεγαλύτερες μετοχές τεχνολογίας διαπραγματεύονται με τη φθηνότερη αποτίμηση σε σχέση με τη διάμεση μετοχή σε περισσότερα από έξι χρόνια, λένε οι αναλυτές στρατηγικής.
Οι Magnificent Seven διαπραγματεύονται με 1,3 φορές την αναλογία PEG (τιμή προς EPS προς μακροπρόθεσμη ανάπτυξη), έναντι 1,9 για τη διάμεση μετοχή του S&P 500.
Αυτό το discount, λένε οι αναλυτές της Goldman Sachs, έχει επιτευχθεί μόνο πέντε φορές την τελευταία δεκαετία.
Μόλις τον Ιανουάριο, διαπραγματεύονταν με premium 18% σε όρους PEG.
2_269.JPG
Τι συνέβη

Γιατί λοιπόν οι πρωτοπόροι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχασαν στην πρώτη θέση;
Ένας βασικός παράγοντας, λένε οι αναλυτές, ήταν η άνοδος των μακροπρόθεσμων αποδόσεων.
«Η υποαπόδοση των μεγαλύτερων τεχνολογικών μετοχών μακράς διάρκειας ενόψει της ραγδαίας αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων είναι συνεπής με το πρότυπο συναλλαγών των τελευταίων πέντε ετών.
Οι μεγαλύτερες μετοχές τείνουν να δυσκολεύονται ενόψει των αυξήσεων άνω των 50 μ.β. στην ονομαστική απόδοση των 10ετών ομολόγων για πάνω από δύο μήνες», επισημαίνουν.
Αυτή τη φορά η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε κατά 62 μονάδες βάσης σε δύο μήνες.
Η ίδια η πρόβλεψη της Goldman για το 10ετές είναι ότι θα υποχωρήσει οριακά, στο 4,3% μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια θα αυξηθεί ξανά στο 4,6% το πρώτο τρίμηνο.
3_183.JPG
Κερδοφορία

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος θετικός οδηγός για τις Magnificent Seven.
Στην επερχόμενη περίοδο ανακοίνωσης των κερδών του τρίτου τριμήνου, οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση πωλήσεων 11%, σε σύγκριση με μόλις 1% για το σύνολο του S&P 500.
Ιστορικά, οι μετοχές τεχνολογίας megacap ξεπέρασαν τις λεγόμενες προσδοκίες για τις πωλήσεις πριν από την εποχή περισσότερο από ό,τι η ευρύτερη αγορά, πρόσθεσαν οι αναλυτές στρατηγικής.
4_73.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης