Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schiff: Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν οικονομικά την ειρήνη, πόσο μάλλον έναν ακόμη πόλεμο

Schiff: Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν οικονομικά την ειρήνη, πόσο μάλλον έναν ακόμη πόλεμο
Το σχόλιο του γνωστού οικονομολόγου Peter Schiff
Σχετικά Άρθρα
Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πιθανότατα θα αποτελέσει μία «δεύτερη Ουκρανία» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνδράμουν με διάφορους τρόπους τις πολεμικές επιχειρήσεις του Τελ-Αβίβ.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται οικονομικά στην ειρήνη, πόσο μάλλον αν μπλεχτούν σε έναν ακόμη πόλεμο, σχολιάζει ο γνωστός οικονομολόγος Peter Schiff.
Σε podcast, όπως γράφει το SchiffGold.com, o Peter Schiff ανέφερε ότι η αντίδραση της αγοράς στα γεγονότα ήταν σιωπηλή, αντιμετωπίστηκε σχεδόν ως «μη συμβάν». «Υπάρχει πολύς εφησυχασμός εκεί έξω»...
Εκτίμησε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή θα επιδράει θετικά για τον χρυσό, το ασήμι και το πετρέλαιο, αλλά οι αγορές φαίνεται να αγνοούν τους αυξημένους κινδύνους. Είπε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση του θυμίζει αυτό που συνέβη όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα τελείωνε γρήγορα. Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι ο πόλεμος θα διαρκούσε. «Μακάρι να έκανα λάθος σε αυτό. Μακάρι να είχε τελειώσει γρήγορα αυτό το πράγμα. Αλλά δυστυχώς, δεν έγινε».
«Η επίθεση ήταν κάτι σαν την 9-11 για το Ισραήλ». «Νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας κακής κατάστασης, δυστυχώς. Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να είναι όμορφο βραχυπρόθεσμα. Όλα θα είναι προβληματικά. Θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Υπάρχει ήδη μεγάλη ένταση εκεί. Αλλά ποιος ξέρει τι θα κάνει αυτό στην αγορά πετρελαίου»...
Μάλιστα, ο Joe Biden πρότεινε άλλα 100 δισεκ. δολάρια για βοήθεια στην Ουκρανία. «Αυτό σχεδόν εγγυάται ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει άλλο ένα ή δύο χρόνια, επειδή θα χρειαστεί τουλάχιστον τόσος χρόνος για να ξοδέψουν οι δυνάμεις του Zelensky όλα αυτά τα χρήματα. Αλλά φυσικά, δεν ξοδεύονται όλα τα χρήματα, σωστά; Πολλά από αυτά ξεφορτώνονται από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και έτσι θέλουν να διατηρήσουν τη ροή αυτών των χρημάτων».
«Αυτά είναι χρήματα που δεν έχουν οι ΗΠΑ. Έχουμε έλλειμμα άνω των 2 τρισεκ. δολαρίων. Γι' αυτό τα ομόλογα καταρρέουν και οι αποδόσεις αυξάνονται. Και θέλουμε να δανειστούμε άλλα 100 δισεκ. δολάρια για να τα στείλουμε στην Ουκρανία για να διαιωνίσουμε αυτόν τον πόλεμο;», διερωτάται ο Peter Schiff.
«Η ουσία είναι ότι οι πόλεμοι είναι ακριβοί.
Δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμο οικονομικό όφελος από τη μάχη ενός πολέμου.
Όλα αυτά θα αποδυναμώσουν μια οικονομία που είναι ήδη διαρθρωτικά αδύναμη. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ειρήνη. Σίγουρα δεν μπορούν να αντέξουν τον πόλεμο», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης