Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πτώση της εταιρικής δραστηριότητας στην περιοχή ΕΜΕΑ το γ' τρίμηνο 2023

Fitch: Πτώση της εταιρικής δραστηριότητας στην περιοχή ΕΜΕΑ το γ' τρίμηνο 2023
Σχόλιο της Fitch
Σχετικά Άρθρα
Αισθητή υποχώρηση της δραστηριότητάς τους κατέγραψαν οι -όσες έχουν αξιολογηθεί για την πιστοληπτική ικανότητα- οι εταιρείες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ), αναφέρει σε σχόλιό της η Fitch Ratings, καθώς οι αρνητικές δράσεις αξιολογήσεις ξεπέρασαν τις θετικές για το γ' τρίμηνο του 2023, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα που συνέβαινε το αντίστροφο.
Μάλιστα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για μεγάλη διαφορά μεταξύ των αξιολογήσεων επενδυτικής κλίμακας και κερδοσκοπικής (junk).
Η συντριπτική πλειονότητα των υποβαθμίσεων (20 από 22) πιστοληπτικής ικανότητας -αλλά μόνο οι μισές από τις αναβαθμίσεις- αφορούσαν ομόλογα junk το γ' τρίμηνο.
Το μερίδιο των αρνητικών προοπτικών (outlook) μειώθηκε ελαφρά στο 14% στο τέλος του γ' τριμήνου από 15% στο τέλος του 2022, ενώ το μερίδιο των θετικών προοπτικών παρέμεινε σταθερό στο 10%.
Στις ανεπτυγμένες χώρες, αρνητικές και θετικές προοπτικές στα junk εταιρικά ομόλογα διαμορφώνονται σε 18% και 13% αντίστοιχα, έναντι 9% και 6% αντίστοιχα στα ομόλογα επενδυτικής κλίμακας.
Στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα αρνητικά outlooks υποχώρησαν συνολικά στο μόλις 12% από 24%, μετά και την αναβάθμιση των τουρκικών εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης