Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Ackman κλείνει τις short θέσεις στα ομόλογα των ΗΠΑ: Ταχεία επιδείνωση της οικονομίας

O Ackman κλείνει τις short θέσεις στα ομόλογα των ΗΠΑ: Ταχεία επιδείνωση της οικονομίας
O Bill Ackman πιστεύει ότι η ταχέως επιδεινούμενη οικονομία θα συμπιέσεις τις αποδόσεις ομολόγων
Σε «κλείσιμο» των short θέσεων στα μακροπρόθεσμα ομόλογα προχώρησε ο Bill Ackman της Pershing Square, επισημαίνοντας ότι η ταχέως επιδεινούμενη οικονομία θα συμπιέσει τις αποδόσεις των ομολόγων.
«Υπάρχει πάρα πολύς κίνδυνος στον κόσμο για να παραμείνουμε short στα ομόλογα με τα τρέχοντα μακροπρόθεσμα επιτόκια», ανέφερε ο Ackman σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter. «Η οικονομία επιβραδύνεται ταχύτερα από ό,τι δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία» επεσήμανε ο ίδιος.
Achman.JPG
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund αποκάλυψε για πρώτη φορά τον Αύγουστο ότι είναι απαισιόδοξος (bearish) για τα 30ετή αμερικανικά ομόλογα, ποντάροντας σε αυξημένες αποδόσεις λόγω «υψηλότερων επιπέδων μακροπρόθεσμου πληθωρισμού». Η απόδοση των 30ετών κρατικών ομολόγων έχει αυξηθεί περισσότερο από 80 μονάδες βάσης από τα τέλη Αυγούστου, καθιστώντας το στοίχημα του Ackman κερδοφόρο. Οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα, με το 10ετές να υπερβαίνει το όριο του 5%, μετά το μήνυμα της Fed ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
Εν τω μεταξύ, η οικονομία και η αγορά εργασίας ξεπερνούσαν σταθερά τις προσδοκίες, διατηρώντας τις αποδόσεις σε υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο, ο Ackman πιστεύει ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η οικονομία άρχισε να αισθάνεται τις επιπτώσεις της υστέρησης από τα μαζικά μέτρα σύσφιξης που ελήφθησαν από τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η Fed αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2001.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης