Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι 2 λόγοι που η Wall Street δεν θα δει μεγάλο ράλι στο τέλος του 2023

Morgan Stanley: Οι 2 λόγοι που η Wall Street δεν θα δει μεγάλο ράλι στο τέλος του 2023
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ο S&P 500 είναι πιθανό να κλείσει το έτος στον μακροχρόνιο στόχο του, που είναι 3.900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές που ήλπιζαν σε ένα μεγάλο ράλι για το τέλος του έτους έπειτα από μια σειρά αδύναμων επιδόσεων για τις μετοχές μπορεί να απογοητευτούν.
Σύμφωνα με τον Mike Wilson της Morgan Stanley, η αγορά δεν είναι πιθανό να ανακτήσει τα κέρδη της από το φετινό καλοκαίρι. Σε ενημερωτικό του σημείωμα, o Wilson εκφράζει την εκτίμηση ότι ο S&P 500 είναι πιθανό να κλείσει το έτος στον μακροχρόνιο στόχο του, που είναι 3.900 μονάδες, περίπου 6% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας (30/11/2023) στις 4.166,82 μονάδες.
Υπάρχουν δύο λόγοι για την υποτονική πρόβλεψη του Wilson.
Πρώτον, οι μακροοικονομικές προοπτικές είναι θλιβερές παρά τα ισχυρά στοιχεία.
«Η ισχύς των δεδομένων στην απασχόληση κρύβει τους αντίξοους ανέμους που αντιμετωπίζει η μέση εταιρεία και το νοικοκυριό, τους οποίους η Fed δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προληπτικά», έγραψε ο Wilson.
Οι ΗΠΑ είδαν ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ και στοιχεία για την απασχόληση αυτό το μήνα, που συγκαλύπτουν τον πόνο που αισθάνεται η μέση αμερικανική εταιρεία και το νοικοκυριό. Καθώς αρχίζουν και πάλι οι αποπληρωμές των φοιτητικών δανείων, το κόστος δανεισμού ανεβαίνει και οι καθυστερήσεις δανείων αυξάνονται, οι τάσεις αυτές δίνουν μια διαφορετική εικόνα για το πού κατευθύνεται η οικονομία.
Ο δεύτερος λόγος του Wilson: τα υπερκαύσιμα του S&P 500 εξαντλούνται, καθώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες μετοχές διολισθαίνουν έπειτα από απογοητευτικά κέρδη. Επιπλέον, ακόμη και οι επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αξιοπρεπή αποτελέσματα βλέπουν τις μετοχές να υποχωρούν μετά, σημειώνει ο Wilson.
«Οι περισσότεροι από τους ηγέτες της υψηλής κεφαλαιοποίηση που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής δεν διαπραγματεύονται καλά μετά τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου», έγραψε ο ίδιος. «Με αυτή την ομάδα να μην μπορεί να αντιστρέψει τη συνεχιζόμενη διόρθωση και να κρατήσει τον δείκτη πάνω από τα βασικά τεχνικά επίπεδα, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ένα ράλι μέχρι το τέλος του έτους μας φαίνεται πιο απίθανο».
Ο ίδιος προσθέτει: «Οι μετοχές διαπραγματεύονται άσχημα μετά τις εκθέσεις κερδών, είτε αυτές είναι καλές είτε κακές».
Οι «αρκούδες» έχουν υποστηρίξει ότι η αγορά φέτος έχει σε γενικές γραμμές κάνει ράλι στις πλάτες των μετοχών των «Μεγαλοπρεπών Επτά» (Magnificent Seven). Αν τις αφαιρέσετε, ο S&P 500 μοιάζει αρκετά διαφορετικός. Με τον S&P 500 να στηρίζεται από μόλις επτά εταιρείες, πολλές από τις οποίες έχουν βυθιστεί μετά τα κέρδη, ο δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να δυσκολευτεί να αποκτήσει δυναμική καθώς η αγορά οδεύει προς το τέλος του έτους.
«Όπως έχουμε σημειώσει, κατά τη διάρκεια των περιόδων του ύστερου κύκλου, η αβεβαιότητα είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο. Ως αποτέλεσμα, η δυναμική των τιμών συχνά υπαγορεύει τη γνώμη των επενδυτών σχετικά με τα θεμελιώδη μεγέθη και, συνεπώς, την εμπιστοσύνη και την τοποθέτηση κάποιου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης