Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δεν επηρεάζει τις αξιολογήσεις της Alpha Bank Ρουμανίας το deal με τη UniCredit

Moody's: Δεν επηρεάζει τις αξιολογήσεις της Alpha Bank Ρουμανίας το deal με τη UniCredit
Οι αξιολογήσεις της Alpha Bank Ρουμανίας έχουν ήδη θετικές προοπτικές
Σχετικά Άρθρα
Οι αξιολογήσεις (Ba1 η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, θετικό outlook) της Alpha Bank Ρουμανίας δεν επηρεάζοται από τη συμφωνία της Alpha Bank (Ba3, θετικό outlook) με τη UniCredit (Baa1, αρνητικό outlook).
Βέβαια, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για μία «θετική πιστωτικά» συμφωνία για την Alpha Bank Ρουμανίας, κυρίως λόγω της ισχυρότερης πιστοληπτικής ικανότητας της UniCredit, του ισχυρού όμιλου και της πιθανής υποστήριξης από τον νέο μέτοχο, υπό την επιφύλαξη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων για τη συμφωνία.
Οι αξιολογήσεις της Alpha Bank Ρουμανίας έχουν ήδη θετικές προοπτικές λόγω των προσδοκιών της Moody's για υψηλότερη υποστήριξη θυγατρικών από την Alpha Bank. Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης, η υποστήριξη των θυγατρικών πηγάζει επίσης από την UniCredit, η οποία θα γίνει τελικά ο κύριος μέτοχος της νέας οντότητας που θα συνδυαστεί.
Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει περαιτέρω ότι υπάρχουν επί του παρόντος περιορισμένες πληροφορίες για τις pro-forma ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της συνδυασμένης οντότητας, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης στους δείκτες κεφαλαίου, τις πιθανές εισφορές κεφαλαίου, το κόστος συγχώνευσης και τις πιθανές μελλοντικές συνέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης