Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Μην πέσετε στην παγίδα της bear market - Έρχεται νέα πτώση στη Wall Street

Morgan Stanley: Μην πέσετε στην παγίδα της bear market - Έρχεται νέα πτώση στη Wall Street
Ο Wilson έχει διατηρήσει μια σταθερά πτωτική άποψη για τις μετοχές φέτος
Η καλύτερη εβδομάδα του S&P 500 Index μέσα σε ένα χρόνο ήταν απλώς ένα ράλι της bear market, σύμφωνα με τον κορυφαίο στρατηγικό αναλυτή της Morgan Stanley.
Λείπει η τεχνική και θεμελιώδης υποστήριξη, έγραψε ο Michael Wilson.
Επικαλούμενος μια ζοφερή προοπτική κερδών, τα ασθενέστερα μακροοικονομικά δεδομένα και τις επιδεινούμενες απόψεις των αναλυτών, «δυσκολευόμαστε να ενθουσιαστούμε περισσότερο με το ράλι στο τέλος του έτους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το κέρδος «μοιάζει περισσότερο με ράλι εν μέσω bear market παρά με την έναρξη μιας διαρκούς ανόδου».
Το κλίμα ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί τώρα να έχει τελειώσει με τον πιο επιθετικό κύκλο σύσφιξης των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
Οι ελπίδες των επενδυτών για μια ήπια οικονομική προσγείωση οδήγησε τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq 100 να καταγράψουν περίπου κατά 6%, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου μειώθηκαν.
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των επιτοκίων στη ζήτηση, με τις εταιρείες να επιδεικνύουν τις ανησυχίες τους για την επικείμενη απειλή μιας οικονομικής επιβράδυνσης.
Ο Wilson έχει διατηρήσει μια σταθερά πτωτική άποψη για τις μετοχές φέτος.
«Η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων σχετιζόταν περισσότερο με τις κατευθυντήριες γραμμές για την έκδοση τίτλων και τα ασθενέστερα οικονομικά δεδομένα σε αντίθεση με την ανοδική ερμηνεία (για τις μετοχές) ότι η Fed πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα το επόμενο έτος», δήλωσε ο Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης