Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Στο 3% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2024 και 2025 – Έρχεται το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων

UBS: Στο 3% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2024 και 2025 – Έρχεται το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων
Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα ακολουθήσει την παγκόσμια, η οποία θα κινηθεί πέριξ του 3%, εξαιτίας της αδύναμης επίδοσης τόσο των ΗΠΑ όσο και της Κίνας
Στο 3% αναμένει η UBS να διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας το 2024 και το 2025, με τον πληθωρισμό να εκτιμάται στο 2,5% και στο 2% τα δύο επόμενα έτη αντίστοιχα.
Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα ακολουθήσει την παγκόσμια, η οποία θα κινηθεί πέριξ του 3%, εξαιτίας της αδύναμης επίδοσης τόσο των ΗΠΑ όσο και της Κίνας.

1_429.JPG
Το ράλι είναι κάτι περισσότερο από εποχικό…

Το κλίμα στην αγορά συχνά βελτιώνεται διαπιστώνει η UBS.
Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από εποχικότητα στο τελευταίο ράλι, κατά την άποψή της.
Η τελευταία συνεδρίαση της Fed φάνηκε να σηματοδοτεί μια πιο ήπια στροφή, ενώ αυξάνεται η εμπιστοσύνη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφύγουν μια απότομη επιβράδυνση.
Αυτό ενισχύει την άποψη ότι οι προοπτικές για τις αποδόσεις των μετοχών είναι θετικές για τους επόμενους έξι έως 12 μήνες.
Σε αυτό το πλαίσιο, η UBS υπενθυμίζει ότι η πρόσφατη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ υπέδειξε ότι η σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να αναιρέσει την ανάγκη για άλλη αύξηση των επιτοκίων.
Έτσι, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία θα επιβραδυνθεί σταδιακά, αποφεύγοντας όμως μια απότομη συρρίκνωση.

Στα μέσα ή στα τέλη του κύκλου;

Η UBS προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι κατά ½ ποσοστιαία μονάδα ασθενέστερη το 2024 σε σχέση με το 2023, κυρίως λόγω των ΗΠΑ και της Κίνας.
Η νομισματική σύσφιξη έχει οδηγήσει την παγκόσμια πιστωτική ώθηση στο ασθενέστερο επίπεδο από την περίοδο της μεγάλης κρίσης του 2008, τα περιθώρια κέρδους βρίσκονται υπό πίεση και αργά αλλά σταθερά η αγορά εργασίας παρουσιάζει κάποιες ρωγμές.
Τα στοιχεία φαίνονται πιο συμβατά με δυναμική στα τέλη του κύκλου παρά με επιβράδυνση στα μέσα του κύκλου.
Ταυτόχρονα, όμως, ο πληθωρισμός μειώνεται, ωθώντας τους πραγματικούς μισθούς σε υψηλότερα επίπεδα, και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες αναμένεται να χαλαρώσουν, καθώς κάθε κεντρική τράπεζα (εκτός της BoJ) χαλαρώνει την πολιτική της το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης