Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έρχεται άνοδος 7% στις ευρωπαϊκές μετοχές το 2024

Goldman Sachs: Έρχεται άνοδος 7% στις ευρωπαϊκές μετοχές το 2024
Tο ετήσιο ΑΕΠ της ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 0,9% το 2024
Σχετικά Άρθρα
Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα κλείσουν με άνοδο 7,5% από τα τρέχοντα επίπεδα σε ορίζοντα 12 μηνών, λαμβάνοντας ώθηση από το βελτιούμενο οικονομικό περιβάλλον, τις λογικές αποτιμήσεις και τη σταθερή προοπτική για τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει σημειώσει άνοδο 5% μέχρι στιγμής φέτος, κλείνοντας τη Δευτέρα στις 446,62 μονάδες.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Goldman, ο δείκτης θα βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.
Τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 7% το 2024, λαμβάνοντας στήριξη από την οικονομική ανάπτυξη και τις ισχυρές τιμές του πετρελαίου, δήλωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της GS, με επικεφαλής τη Sharon Bell.

Ανάπττυξη 0,9% στην Ευρωζώνη

Αναμένει ότι το ετήσιο ΑΕΠ της ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 0,9% το 2024, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση της ανάπτυξης κατά 0,5% φέτος.
Τα περιθώρια καθαρού κέρδους των ευρωπαϊκών εταιρειών θα μπορούσαν να συρρικνωθούν "ελαφρώς" το 2024, καθώς η αύξηση των μισθών παραμένει αυξημένη, αναφέρει η Goldman.
Πρόσθεσε ότι δεν αναμένει ύφεση στην περιοχή, καθώς βλέπει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πραγματοποιεί μειώσεις επιτοκίων σε ένα αποπληθωριστικό περιβάλλον.
Οι επαναγορές είναι πιθανό να συνεχιστούν και οι συγχωνεύσεις και εξαγορές θα επιταχυνθούν, χάρη στα υψηλά υπόλοιπα μετρητών και τους χαμηλούς δείκτες χρέους μεταξύ των εταιρειών.
Η χρηματιστηριακή εταιρεία αναβάθμισε τον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε "neutral" από "underweight".
Οι τομείς του λιανικού εμπορίου και της τεχνολογίας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την πτώση του πληθωρισμού και τους μισθούς, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης