Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Στο 50% η πιθανότητα ύφεση στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο

Pimco: Στο 50% η πιθανότητα ύφεση στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο
Neutral για τις μετοχές ο κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων
Σχετικά Άρθρα
Στο 50% υπολογίζει την πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας το επόμενο 12μηνο, η Pimco (Pacific Investment Management Company), διατηρώντας παράλληλα σε «ουδέτερη» (neutral) τη σύσταση για τις μετοχές της Wall Street.
«Οι μετοχές θα επιστρέψουν σε πιο λογικά επίπεδα με την πάροδο του χρόνου», αναφέρεται σε έκθεση ο κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Σε αντίθετο κλίμα, προτείνει στους επενδυτές ομόλογα έναντι άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων το 2024, καθώς αναμένεται η οικονομική ανάπτυξη να έχει κορυφωθεί και ο πληθωρισμός να επιβραδυνθεί στις ΗΠΑ.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων -που κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές- έχουν αυξηθεί απότομα τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, μια μείωση του πληθωρισμού θα μπορούσε να ωθήσει την Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ενισχύοντας την αξία των ομολόγων. Νωρίτερα σήμερα 14/11, οι αποδόσεις μειώθηκαν απότομα μετά τα πιο ηπιότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, με την αγορά να προετοιμάζεται για μειώσεις επιτοκίων μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Η PIMCO σημειώνει πως χαρτοφυλάκια σταθερού εισοδήματος φαίνονται ελκυστικά στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και ο Καναδάς.
Ωστόσο, εμφανίζεται επιφυλακτική για τα εταιρικά ομόλογα, ενώ προτείνει τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια και ορισμένα τιτλοποιημένα ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης