Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS, KBW, Morgan Stanley: Έρχεται πτώση στα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τα χειρότερα πέρασαν

UBS, KBW, Morgan Stanley: Έρχεται πτώση στα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τα χειρότερα πέρασαν
Ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ έχει βρει τον βηματισμό του μετά τις μεγαλύτερες τραπεζικές πτωχεύσεις από την οικονομική κρίση του 2008
Τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών αναμένεται να συρρικνωθούν τους επόμενους μήνες, αλλά ο κλάδος έχει βρει τον βηματισμό του μετά τις μεγαλύτερες τραπεζικές πτωχεύσεις από την οικονομική κρίση του 2008, εκτιμούν οι αναλυτές.

KBW

"Παρά τις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες χρεοκοπίες τραπεζών στην αμερικανική ιστορία που συνέβησαν αυτή την άνοιξη, ο κλάδος βρίσκεται σε καλή κατάσταση", αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αύξηση των καθυστερήσεων δανείων και τον ανταγωνισμό από τις εταιρείες fintech, σχολιάζει ο Thomas Michaud, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας Keefe, Bruyette & Woods (KBW), σχετικά με τις προοπτικές του κλάδου, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε το The Clearing House στη Νέα Υόρκη.

UBS

Η Erika Najarian, αναλύτρια της UBS τονίζει ότι "οι τράπεζες είναι στην πραγματικότητα σε αρκετά καλή κατάσταση ... φυσικά είναι λιγότερο κερδοφόρες, βρισκόμαστε στο τέλος του κύκλου".
"Κανείς δεν θέλει να κατέχει πολλές τραπεζικές μετοχές, είτε πρόκειται για μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, είτε για μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πριν από μια πιστωτική κρίση, πριν από μια ύφεση".

Morgan Stanley

Ο Manan Gosalia, αναλυτής της Morgan Stanley αναφέρει ότι «ειδικά για τις περιφερειακές τράπεζες, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο χειρότερο μέρος του κύκλου ... Είναι πιθανό να δούμε το κόστος καταθέσεων να αυξάνεται, το κόστος χρηματοδότησης να ενισχύεται μέχρι και το 2024, οπότε υπάρχουν κάποιες προκλήσεις από την πλευρά των εσόδων. Είναι πιθανό εδώ η αύξηση των δανείων να επιβραδυνθεί αρκετά σημαντικά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης