Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Αιχμάλωτες των εταιρικών κερδών οι μετοχές το 2024

JP Morgan: Αιχμάλωτες των εταιρικών κερδών οι μετοχές το 2024
Oι αποτιμήσεις θα είναι όμηροι της απόδοσης των κερδών και όχι των κινήσεων των αποδόσεων
Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan προειδοποίησαν για άλλη μια φορά ότι αύξηση των εταιρικών κερδών μπορεί να μην επαληθεύσει τις προσδοκίες της αγοράς το 2024.
Η ομάδα των αναλυτών επισημαίνει καθοδικούς κινδύνους για τα κέρδη, επισημαίνοντας τους αρνητικούς δείκτες τιμών παραγωγού (PPI) και το ενδεχόμενο οι αναθεωρήσεις EPS να ανατραπούν και πάλι.
"Οι μετοχές δεν φαίνονται ακριβές στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ είναι περισσότερο, αλλά οι αποτιμήσεις θα είναι όμηροι της απόδοσης των κερδών και όχι των κινήσεων των αποδόσεων", αναφέρουν οι αναλυτές.

Οι κίδυνοι

Η JPMorgan επισημαίνει τον κίνδυνο υψηλότερου κόστους, καθυστερημένης αύξησης των μισθών, υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης και πιθανής επιδείνωσης του μείγματος και του όγκου των πωλήσεων.
Η JPMorgan εκτιμά ότι το περιβάλλον για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να είναι δύσκολο το πρώτο εξάμηνο του 2024, με περιόδους αξιοσημείωτης αδυναμίας.
Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης στο δεύτερο μέρος του έτους.
"Στο α' εξάμηνο του επόμενου έτους, οι μετοχές θα πρέπει πιθανότατα να διαπραγματευτούν την προσαρμογή των κερδών, καθώς η δραστηριότητα επιβραδύνεται.
Πιστεύουμε ότι η απόδοση κινδύνου για τις μετοχές θα αρχίσει να βελτιώνεται θεμελιωδώς μόλις η Fed προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων".
Οι στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν πτωτικούς κινδύνους κερδών για τομείς όπως οι τράπεζες, τα αυτοκίνητα, η καταναλωτική διακριτική ευχέρεια και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και η ενέργεια/μεταλλουργία θα μπορούσαν να επιδείξουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.
"Θεματικά, αποφεύγουμε τις μετοχές με αυξημένα περιθώρια κέρδους έναντι του προ COVID, ειδικά με αυξημένες αποτιμήσεις. Οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες παραμένουν ένα μεγάλο θέμα για το 2024 και μετά, καταλήγουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης