Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ταύρος» η Bank of America για τον S&P 500 - Ράλι στις 5.300 μονάδες το 2024

«Ταύρος» η Bank of America για τον S&P 500 - Ράλι στις 5.300 μονάδες το 2024
Οι αναλυτές της BofA αναμένουν ότι τα περιθώρια κέρδους θα αντέξουν εν μέσω επιβράδυνσης των τιμών
Ράλι του S&P 500 στις 5.300 μονάδες το 2024 δείχνει ο δείκτης Sell Side Indicator (SSI) της Bank of America.
Πρόκειται για έναν δείκτη αντίθετου κλίματος που παρακολουθεί τη μέση συνιστώμενη κατανομή μετοχών των στρατηγικών πωλήσεων, ο οποίος αυξήθηκε στο 53,6% τον περασμένο μήνα, ενισχυμένος κατά 56 μονάδες βάσης.
Η άνοδος αυτή ακολουθεί το ράλι του S&P 500 κατά σχεδόν 9% τον Νοέμβριο, στον καλύτερο μήνα ταπό τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με τους quant strategists της τράπεζας.
Παρά την αύξηση, ο SSI βρίσκεται μόλις 1,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το χαμηλό του Μαΐου, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον ετών.
Ιστορικά, όταν ο SSI βρισκόταν σε αυτό το επίπεδο ή χαμηλότερα, οι 12μηνες προθεσμιακές αποδόσεις του S&P 500 ήταν θετικές στο 96% των περιπτώσεων, με μέση απόδοση 21%.
Το τρέχον επίπεδο του SSI υποδηλώνει αναμενόμενη απόδοση τιμών +15% κατά τους επόμενους 12 μήνες, γεγονός που θα έβλεπε τον S&P 500 να φτάνει τις 5.300 μονάδες μέχρι το τέλος του 2024.
Ενώ ο SSI βρίσκεται επί του παρόντος σε "ουδέτερη" περιοχή, κλίνει πολύ πιο κοντά σε ένα αντίθετο σήμα "Αγοράς" παρά "Πώλησης".

Έφτασαν στην κορύφωση τα επιτόκια της Fed

"Παρά τις αυξανόμενες προσδοκίες για μια ήπια προσγείωση, απέχουμε ακόμη πολύ από ένα περιβάλλον αγοράς που κυριαρχείται από υψηλή πεποίθηση και ευφορία", έγραψαν οι αναλυτές.
"Αλλά το συναίσθημα δεν είναι ο μόνος λόγος για να έχουμε μια εποικοδομητική προοπτική για τις μετοχές, κατά την άποψή μας: έχουμε πιθανότατα ξεπεράσει το σημείο κορύφωσης της αβεβαιότητας σχετικά με τον πληθωρισμό/τα επιτόκια, οι εταιρείες κατέγραψαν ήδη ύφεση στα κέρδη και έχουν μειώσει το κόστος, οι αναλυτές της BofA αναμένουν ότι τα περιθώρια κέρδους θα αντέξουν εν μέσω επιβράδυνσης των τιμών και οι ΗΠΑ έχουν βασικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών".
Ο επίσημος στόχος τιμών της Bank of America για το τέλος του 2024 είναι οι 5000 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης