Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Aυξάνει την τιμή στόχο για τη Mytilineos στα 46 ευρώ – Διατηρείται η σύσταση «Buy»

Citigroup: Aυξάνει την τιμή στόχο για τη Mytilineos στα 46 ευρώ – Διατηρείται η σύσταση «Buy»
Το αφήγημα της αύξησης κερδών για τη MYTIL συνεχίζει να ενισχύεται…
Νέα τιμή στόχο για τη μετοχή της Μytilineos  θέτει η Citigroup, στα 46 ευρώ...
Ειδικότερα, το αφήγημα για την αύξηση των κερδών της Μytilineos συνεχίζει να ενισχύεται, με την παγκόσμια ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να ξεπερνά τις προσδοκίες.
«Οι πρόσφατες συναλλαγές στη λιανική αγορά ενέργειας στην Ελλάδα έχουν ενσωματώσει το επιχειρηματικό μοντέλο, με το ενδιαφέρον να εκτείνεται από την παραγωγή έως τη διανομή, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας.
Η πιθανή ισχυρή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το γ’ τρίμηνο, η αύξηση της παραγωγής νέων μονάδων συνδυασμένου κύκλου CCGT και η πιθανή εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων στις ανανεώσιμες πηγές είναι μερικοί από τους παράγοντες που ενισχύουν τα EBITDA για το σύνολο του 2023 σε επίπεδα υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ.
Βλέπουμε τη μετοχή με όρους EBITDA σε 7x, ώστε να αντικατοπτρίζει την επιταχυνόμενη αύξηση των κερδών χάρη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ήδη αποτελούν τον μεγαλύτερο παράγοντα κερδών στο α’ εξάμηνο και αναμένεται να φτάσουν στο 50% των EBITDA του ομίλου στα επόμενα πέντε χρόνια».
Η αναθεώρηση της αποτίμησης της Mytilineos είναι πιθανό να συνεχιστεί ώστε να αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - η επαναξιολόγηση της αποτίμησης συνέπεσε με την έντονη αύξηση των κερδών που παρατηρήθηκε στα κέρδη EBITDA, που αυξήθηκαν από 0,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2023.
Οι τρέχουσες αποτιμήσεις 6x τα EBITDA σε μεγάλο βαθμό συνάδουν με τον δικό της μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ενώ η τελευταία μας αναβάθμιση 7x τα EBITDA αντανακλούν τον υψηλότερο πολλαπλασιαστή για την έκθεσή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που αυξάνεται στο 50% των κερδών του ομίλου».
«Επανεξετάζουμε τις παραδοχές μας και ενσωματώνουμε και το τελευταίο deck τιμών της Citi.
Οι μεταβολές είναι της τάξης του 3-5% στα EBITDA και 4-5% στις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2024-25.
Σε αυτό το πλαίσιο, αυξάνουμε οριακά την τιμή-στόχο μας στα 46 ευρώ από 45 ευρώ για να συμπεριλάβουμε τις αλλαγές στα κέρδη», καταλήγει η Citi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης