Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μέγα λάθος να μην αγοράσετε ομόλογα - Αναμένονται θεαματικές αποδόσεις το 2024

Goldman Sachs: Μέγα λάθος να μην αγοράσετε ομόλογα - Αναμένονται θεαματικές αποδόσεις το 2024
Τα ομόλογα οδεύουν προς ένα εκπληκτικό 2024, σύμφωνα με τον Ashish Shah της Goldman Sachs Asset Management
Σχετικά Άρθρα
Υπέρ των επενδύσεων στα ομόλογα, τάσσεται ο Ashish Shah της Goldman Sachs Asset Management, σύμφωνα με τον οποίο αναμένονται θεαματικές αποδόσεις το 2024, εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία επιβραδύνεται και ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2% της Fed.
«Αυτό που νομίζω ότι βλέπουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς μια επιβράδυνση της οικονομίας, αλλά ο πληθωρισμός που στην πραγματικότητα μειώνεται, και αυτό δημιουργεί μια φανταστική συνολική απόδοση για την αγορά ομολόγων», δήλωσε ο ίδιος τονίζοντας ομόλογα ότι τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.
«Αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία που μπορείτε όταν οι άνθρωποι φοβούνται για το τι κάνει η Fed, για να χτίσετε τη θέση σας», πρόσθεσε ο Shah. «Έχουμε φτάσει στη μέση του κύκλου, οι αυξήσεις της Fed είχαν τον αντίκτυπό τους στον πληθωρισμό και αυτό το επόμενο έτος θα είναι το έτος των ομολόγων. Επομένως, μην το χαλάτε».
Η πρόβλεψη του Shah για τη «Χρονιά των ομολόγων» απηχεί αυτό που είχε προβλέψει μεγάλο μέρος της Wall Street στις αρχές του 2023, με βάση τη διαδεδομένη προσδοκία ότι η οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση κάποια στιγμή φέτος.
Οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκαν σε υψηλό 16 ετών άνω του 5% στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά έκτοτε μειώθηκαν κατά περίπου 75 μονάδες βάσης.
Η πεποίθηση των επενδυτών ότι η Fed έχει τελειώσει τώρα με την αύξηση των επιτοκίων έχει τροφοδοτήσει την υποχώρηση των αποδόσεων το δ' τρίμηνο. Οι traders είναι πλέον βέβαιοι ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια πριν αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού στα μέσα του 2024, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του CME Group. Τα ομόλογα τείνουν να ωφελούνται όταν τα επιτόκια πέφτουν, διότι οι σταθερές αποδόσεις τους αρχίζουν να προσφέρουν καλύτερες σχετικές αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης