Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο «Β» η αξιολόγηση για το ομόλογο Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς

Fitch: Στο «Β» η αξιολόγηση για το ομόλογο Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς
Σχόλιο του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης για το ομόλογο της Τράπεζας
Σχετικά Άρθρα
Στο «Β» -B(EXP)- όρισε την αναμενόμενη αξιολόγηση για το ομόλογο Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς η Fitch Ratings, έναντι αξιολόγησης «ΒΒ-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα με θετικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η αξιολόγηση βιωσιμότητας παραμένει στο «bb-».
Τα εν λόγω ομόλογα θα εκδοθούν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος συνολικού ύψους 25 δισεκ. ευρώ. «Η τελική βαθμολογία εξαρτάται από την παραλαβή τελικών εγγράφων που συμμορφώνονται με πληροφορίες που έχουν ήδη αναθεωρηθεί», σχολιάζει η Fitch.
«Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τη διαρθρωτικά βελτιωμένη κερδοφορία του ομίλου με υψηλότερα επιτόκια και επιτυχή αναδιάρθρωση, γεγονός που του επέτρεψε να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα ασφαλείας σε σχέση με τις εποπτικές κεφαλαιακές απαιτήσεις. Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν επίσης ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) της τράπεζας είναι πλέον πιο κοντά στους εγχώριους ομοτίμους, αν και εξακολουθεί να είναι υψηλός σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η χρηματοδότηση του ομίλου με βάση τις καταθέσεις πελατών παραμένει ισχυρό στοιχείο αξιολόγησης», συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης