Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Αυξάνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες παγκοσμίως - Ανησυχία για τις ΗΠΑ

Moody’s: Αυξάνονται οι εταιρικές χρεοκοπίες παγκοσμίως - Ανησυχία για τις ΗΠΑ
Η μηνιαία έκθεση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης
Σχετικά Άρθρα
Οι εταιρικές χρεοκοπίες παγκοσμίως -όσα ομόλογα αξιολογούνται- αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο 2023, σύμφωνα με έκθεση της Moody's, προετοιμάζοντας το έδαφος για περισσότερες αθετήσεις υποχρεώσεων προσεχώς, εν μέσω χαμηλής πιστοληπτικής ποιότητας, υψηλής μόχλευσης και υψηλών επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, 20 εταιρείες που αξιολογούνται από τη Moody's αθέτησαν πληρωμές ομολόγων τον περασμένο μήνα, έναντι 4 τον Νοέμβριο, αυξάνοντας το ετήσιο σύνολο σε 159 -στο 4,8% το ποσοστό αθέτησης 12μήνου, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2021.
«Το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τους αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης, προκάλεσε αύξηση των εταιρικών χρεοκοπιών το 2023», σχολιάζει η Moody's.
Περισσότερες από τις μισές χρεοκοπίες αφορούσαν εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ και άλλες οκτώ ήταν στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο υψηλότερος μηνιαίος αριθμός για μία περιοχή από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, εξαιρουμένων χωρών εν μέσω πολέμου.
Οι δύο τομείς που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι «επιχειρηματικές υπηρεσίες» και η υγειονομική περίθαλψη.
Μια ξεχωριστή έκθεση που κυκλοφόρησε στις 16/1 από την S&P Global Ratings παρουσίασε παρόμοια εικόνα, με τις παγκόσμιες χρεοκοπίες να αυξάνονται κατά 80% πέρυσι, στις 153.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης