Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μυτιληναίος, Πειραιώς, Τιτάν οι επιλογές της NBG Securities για το 2024 – Οι 4 λόγοι αισιοδοξίας και ένα «αγκάθι»

Μυτιληναίος, Πειραιώς, Τιτάν οι επιλογές της NBG Securities για το 2024 – Οι 4 λόγοι αισιοδοξίας και ένα «αγκάθι»
Οι επιδόσεις της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς θα είναι ισχυρές και το 2024, όχι όμως όπως και το 2023, βλέποντας τον γενικό δείκτη να ολοκληρώνει το έτος στη ζώνη των 1.500 μονάδων
Μυτιληναίος, Πειραιώς, Τιτάν, είναι οι τρεις επιλογές της NBG Securities για το 2024, καθώς είναι οι μετοχές που συνδυάζουν ανάπτυξη και αξία.
Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, ο Μυτιληναίος, προσφέρει την καλύτερη έκθεση στον ενεργειακό τομέα, η Πειραιώς δίνει καλύτερη σχέση κινδύνου-ανταμοιβής μετά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει και ο Τιτάν, έρχεται ισχυρότερος από τη μετά την Covid19 εποχή.
Όπως αναφέρει η NBG Securities, οι επιλογές αυτές είναι μετοχές με καλά θεμελιώδη μεγέθη, ισχυρούς ισολογισμούς και ταμειακές ροές, βιώσιμα μερίσματα και ελκυστικές αποτιμήσεις, που συνδυάζουν χαρακτηριστικά αξίας και ανάπτυξης.
1_554.JPG
Οι 4 καταλύτες

Σύμφωνα με την NBG Securities, οι επιδόσεις της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς θα είναι ισχυρές και το 2024, όχι όμως όπως και το 2023, βλέποντας τον γενικό δείκτη να ολοκληρώνει το έτος στη ζώνη των 1.500 μονάδων.
Για την εκτίμηση αυτή, θεωρεί ότι συντρέχουν τέσσερις καταλύτες:
- πολιτική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις, πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων
- οικονομική ανάπτυξη, υπό την στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης
- επενδυτική εμπιστοσύνη
- δημοσιονομική σύνεση
Το αγκάθι στις προοπτικές του 2024 είναι ότι οι συναινετικές εκτιμήσεις υποδεικνύουν ελαφρώς χαμηλότερη συνολική αύξηση κερδών ανά μετοχή (EPS) για την ελληνική αγορά φέτος, αλλά η αυξημένη ρευστότητα στην αγορά, και η πιθανότητα αναβάθμισης της χρηματιστηριακής αγοράς στις ανεπτυγμένες (πιθανόν το 2025) θα μπορούσαν να προσφέρουν υποστήριξη σε περιόδους αστάθειας και πιέσεων.
Εάν δεν υπάρξει κάποιο εξωτερικό αρνητικό σοκ, ο γενικός δείκτης αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά πάνω από το επίπεδο των 1.500 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης