Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Edison: Ξεκινά κάλυψη για την Intralot – Στα 1,62 ευρώ η εύλογη αξία της μετοχής

tags :
Edison: Ξεκινά κάλυψη για την Intralot – Στα 1,62 ευρώ η εύλογη αξία της μετοχής
Η αποτίμηση της μετοχής με βάση την ανάλυση της Edison
Σχετικά Άρθρα
Στα 1,62 ευρώ υπολογίζει την εύλογη αξία για την τιμή της Intralot η Edison, στην πρώτη της κάλυψη για την εταιρεία.
Με βάση το κλείσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την τιμή που δίνει η Edison, η μετοχή διαπραγματεύεται με σημαντικό discount -έκλεισε σήμερα στα 1,23 ευρώ.
Στη σχετική έκθεση αναφέρεται πως η αποτίμηση της εταιρείας είναι ευαίσθητη στο μέγεθος των συμβολαίων της, που εξαρτάται τόσο για την ικανότητά της να διατηρεί υπάρχοντες πελάτες (η οποία φαίνεται ισχυρή δεδομένου του ποσοστού ανανέωσης 89% από τότε 2008) και την ικανότητά της να κερδίζει νέους πελάτες, η οποία φαίνεται επίσης πολλά υποσχόμενη δεδομένου του τι έχει επιτύχει στις ΗΠΑ τα τελευταία 20+ χρόνια.
«Ενώ επικέντρωσε εκ νέου την επιχείρηση σε ρυθμιζόμενες αγορές στις ανεπτυγμένες χώρες τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει υποστεί σημαντική αναδιάρθρωση κόστους. Αυτό οδήγησε σε μια σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας (το περιθώριο EBITDA 35,7% το 222 και 38,5% το εννιάμηνο 2023/σε σύγκριση με 22,6% το 2020) και μείωση του λόγου καθαρού χρέους/EBITDA σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, ήτοι 3,4x στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023 μετά από άνοδο στο 9,8x στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19. Επομένως, η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική θέση από ό,τι ήταν εδώ και πολλά χρόνια. Η διοίκηση είναι πεπεισμένη για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας καθώς λήγουν τα συμβόλαια και οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την καθαρή δανειακή θέση της. (...)
Τα σημαντικά εμπόδια περιλαμβάνουν: 1) υψηλά επίπεδα κρατικών ή/και ομοσπονδιακών κανονισμών για την παροχή λαχειοφόρων αγορών και άλλων παιχνιδιών. 2) σημαντικό κόστος για την κατασκευή της τεχνολογικής πλατφόρμας και την απόκτηση συμβάσεων. 3) οι πελάτες, δηλαδή τα κράτη και οι κυβερνήσεις, αποστρέφονται τον κίνδυνο και εκτιμούν τη φήμη των καθιερωμένων παρόχων. 4) το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι της αλλαγής φορέα μετά την εγκατάσταση.
Οι συμβάσεις με πελάτες μπορεί να είναι διάρκειας έως και 10 ετών, συχνά με επιλογές ανανέωσης πολλαπλών ετών στη συνέχεια, και παρέχουν υψηλό επίπεδο προβολής εσόδων. Εκτός από την παραδοσιακή περιοχή εστίασής της (λαχεία), νέα τμήματα της αγοράς ανοίγουν ή ρυθμίζονται, τα οποία παρέχουν περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης», σχολιάζει η Edison.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-08_183140.png
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-08_183223.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης