Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι αμερικανικές μετοχές θα αυξηθούν το 2024 με ή χωρίς αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

BofA: Οι αμερικανικές μετοχές θα αυξηθούν το 2024 με ή χωρίς αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed
H Fed έχει ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην τιθάσευση του πληθωρισμού και γι' αυτό οι μετοχές κινούνται ανοδικά
Σχετικά Άρθρα
H Wall Street δεν χρειάζεται μειώσεις των επιτοκίων για να συνεχίσει να αυξάνεται το 2024, σύμφωνα με τη στρατηγικό αναλυτή μετοχών της Bank of America, Savita Subramanian.
Οι επενδυτές εμφανίζονται έτοιμοι για απογοήτευση, καθώς συνεχίζουν να αναμένουν έως και πέντε μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Fed το 2024. Όμως η Fed προβλέπει μόνο τρεις μειώσεις επιτοκίων, ενώ ένας οικονομολόγος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μόνο δύο μειώσεις επιτοκίων έχουν νόημα. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται το σενάριο των… μηδενικών αυξήσεων, εάν ο πληθωρισμός επιταχυνθεί εκ νέου με ουσιαστικό τρόπο.
Το σενάριο της μη μείωσης των επιτοκίων το 2024 δεν θα ήταν απαραίτητα αρνητική εξέλιξη για τη χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τη Subramanian, η οποία αναφέρει σε ενημερωτικό τη σημείωμα ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για άνοδο, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Fed φέτος.
«Κατά την άποψή μας, εφόσον η Fed δεν προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις από εδώ και πέρα, οι μετοχές θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αρκετά καλά επίπεδα, ιδίως εκείνες που διαθέτουν καθαρά μετρητά ή εκείνες που προσανατολίζονται σε υψηλότερο πληθωρισμό/ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ και αυστηρότερη απασχόληση», επισημαίνει η Subramanian.

Ποιοι ευνοούνται από τα υψηλά επιτόκια

Το σενάριο των υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ήταν καλό για τις αμερικανικές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που διατηρούν πολλά μετρητά, καθώς θα μπορούσαν να κερδίσουν σημαντικούς τόκους. Σύμφωνα με τη Subramanian, περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του S&P 500 διαθέτουν καθαρά μετρητά και μπορούν να επωφεληθούν από τις υψηλότερες αποδόσεις μετρητών. Αλλά δεν είναι μόνο οι εταιρείες με πολλά μετρητά στον ισολογισμό τους που θα επωφεληθούν από τα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια.
«Σημειώστε ότι οι συνταξιούχοι έχουν επωφεληθεί από τις υψηλότερες αποδόσεις μετρητών και οι καταναλωτικές τάσεις στην Αμερική χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έχουν επωφεληθεί από τη σφιχτή αγορά εργασίας», δήλωσε η Subramanian.
Συνολικά, λοιπόν, αν η οικονομία παραμείνει σταθερή και η Fed δεν προβεί στις πολυαναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων της φέτος, η χρηματιστηριακή αγορά θα τα πάει μια χαρά. «Υπενθυμίζουμε στους επενδυτές ότι αναμέναμε ισχυρές αποδόσεις φέτος όχι εξαιτίας του τι θα κάνει η Fed το 2024, αλλά εξαιτίας του τι έχει ήδη πετύχει η Fed από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι σήμερα», δήλωσε η Subramanian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης