Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Επενδυτές, προσοχή - Το ράλι στις Magnificent 7 θυμίζει ιστορικές «φούσκες»

BofA: Επενδυτές, προσοχή - Το ράλι στις Magnificent 7 θυμίζει ιστορικές «φούσκες»
Οι αναλυτές της Bank of America επισημαίνουν μια ανησυχητική τάση στην αμερικανική αγορά μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν σημαντική αύξηση των εισροών, συγκεντρώνοντας περίπου 59,5 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, καταγράφοντας τη σημαντικότερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2022, όπως αναφέρει η Bank of America, η οποία ωστόσο προειδοποιεί για «φούσκα» στις Magnificent 7 (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia).
Αυτή η άνοδος των επενδύσεων αναδεικνύεται από τα 16,1 δισ. δολάρια που εισέρρευσαν σε μετοχές την εβδομάδα που έληξε στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανάλυση της τράπεζας που βασίζεται σε στοιχεία της EPFR Global.
Παράλληλα, στα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια σημειώθηκαν επίσης σημαντικές προσθήκες, συνολικού ύψους 11,6 δισ. δολαρίων, σε αντίθεση με την έξοδο 18,4 δισ. δολαρίων από τα ταμειακά αμοιβαία κεφάλαια.

Τι ανησυχεί την BofA

Εν μέσω αυτών των εισροών, οι αναλυτές της Bank of America επισημαίνουν μια ανησυχητική τάση στην αμερικανική αγορά μετοχών.
Το εύρος της αγοράς, ή αλλιώς η διασπορά της συμμετοχής μεταξύ των μετοχών στην άνοδο της αγοράς, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι πέντε κορυφαίες μετοχές έχουν οδηγήσει το 75% των ετήσιων κερδών του S&P 500, υποδεικνύοντας ένα εξαιρετικά συγκεντρωτικό ράλι.
Οι αναλυτές σχολιάζουν επίσης το ευρύτερο οικονομικό σκηνικό, σημειώνοντας τα σημαντικά υψηλότερα επίπεδα παγκόσμιου χρέους σε σύγκριση με τα ιστορικά πρότυπα.
Υποστηρίζουν ότι για να καταλαγιάσει ο σημερινός ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις λεγόμενες μετοχές των "Magnificent Seven", τα πραγματικά επιτόκια των 10ετών τίτλων θα πρέπει να αυξηθούν μεταξύ 2,5% και 3%.
"Δεν υπάρχουν δύο ίδιες φούσκες, αλλά οι ομοιότητες για να μετρήσουμε τις Magnificent Seven σήμερα είναι ο καταλύτης, η τιμή, η αποτίμηση & η "τιμή του χρήματος"", αναφέρουν οι αναλυτές σε σημείωμά τους.
Όσον αφορά το κλίμα της αγοράς, ο δείκτης bull and bear της Bank of America, μειώθηκε ελαφρώς στο 6,6 από 6,8, επηρεαζόμενος από το εύρος της αγοράς μετοχών και τις προσαρμογές στην αντιστάθμιση του πετρελαίου.
Οι αγορές σταθερού εισοδήματος παρουσίασαν επίσης αξιοσημείωτες κινήσεις, με τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας να προσελκύουν εισροές ύψους 10,3 δισ. δολαρίων και τα ομόλογα υψηλής απόδοσης να λαμβάνουν περίπου 500 εκατ. δολάρια.
Ωστόσο, τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών δέχθηκαν πλήγμα, με τις εκροές να επανέρχονται στα 600 εκατ. δολάρια.
Στον τομέα των μετοχών, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη εισροή των τελευταίων επτά εβδομάδων, ύψους 11 δισ. δολαρίων, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές συνέχισαν να σημειώνουν εξαγορές για έβδομη συνεχή εβδομάδα, συνολικού ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης