Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rutherford Institute: Μία νέα φασιστική τάξη πραγμάτων χτίζεται με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ - Πώς κυριαρχεί το Βαθύ Κράτος

Rutherford Institute: Μία νέα φασιστική τάξη πραγμάτων χτίζεται με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ - Πώς κυριαρχεί το Βαθύ Κράτος
Μία ανάλυση του Rutherford Institute για τη «βοήθεια» προς ξένα κράτη από την Ουάσιγκτον
Σχετικά Άρθρα
Για μία φασιστική τάξη πραγμάτων που χτίζεται με τη μορφή χρηματοδότησης ως «βοήθειας» σε ξένα κράτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει λόγο σε ανάλυσή του το Rutherford Institute.
Αρχικά, τονίζει πως το ποσό των χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων που ρέουν σε ξένες χώρες με τη μορφή στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, δεν είναι ασήμαντο. Ακόμη και με λιγότερο από το 1% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να δαπανούν περισσότερα για εξωτερική βοήθεια από οποιοδήποτε άλλο έθνος.
Το τελευταίο νομοσχέδιο για τις δαπάνες εξωτερικής βοήθειας περιλαμβάνει 95 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.
Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ έχουν δώσει περισσότερη εξωτερική βοήθεια στο Ισραήλ από οποιαδήποτε άλλη χώρα (318 δισεκ. δολάρια), με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων να προορίζονται για τις στρατιωτικές εκστρατείες της χώρας.
Ακόμα κι έτσι, περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν βοήθεια που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Forbes, «η βοήθεια των ΗΠΑ προς ξένα κράτη ξεπερνά τα κεφάλαια που δαπανούν ετησίως 48 από τις 50 κυβερνήσεις της χώρας. Μόνο οι κυβερνήσεις των πολιτειών της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης ξόδεψαν περισσότερα ομοσπονδιακά κεφάλαια από αυτά που στέλνουν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό κάθε χρόνο σε ξένες χώρες».
Είτε ένα μέρος αυτής της ξένης βοήθειας χρησιμοποιείται είτε όχι για νόμιμους σκοπούς, το ίδιο το παγκόσμιο σύστημα πρόνοιας είναι γεμάτο από διαφθορά και σπατάλη, σχολιάζει το Rutherford Institute.
Όπως ρωτά ο Adam Andrzejewski των Ρεπουμολικάνων, «γνωρίζουν ενστικτωδώς οι φορολογούμενοι ότι χρηματοδοτούν διευθυντές χορωδιών στο Τουρκμενιστάν, κινηματογραφιστές στο Περού, βοήθεια για πτηνοτρόφους στην Τανζανία και εργαστήρια σεξουαλικής αγωγής για ιερόδουλες στην Αιθιοπία;»
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι οι φορολογούμενοι αγνοούν πώς δαπανώνται τα σκληρά κερδισμένα δολάρια τους. Αντίθετα, «δεν πέφτει λόγος» στους απλούς ανθρώπους για αυτό το θέμα. «Δεν έχουμε πραγματικό λόγο για το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση, ή πώς χρησιμοποιούνται τα κεφάλαια των φορολογουμένων μας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να μας καταστρέφει σε κάθε βήμα και να μας αναγκάζει να πληρώνουμε για ατελείωτους πολέμους που κοστίζουν περισσότερα για τη χρηματοδότηση του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος παρά για το να μας προστατεύει.
Αυτή η οικονομική τυραννία παραμένει είτε είναι Δημοκρατικός είτε Ρεπουμπλικανός στο τιμόνι», σχολιάζει το ινστιτούτο, ενώ συνεχίζει:
«Σε μια εποχή που η κυβέρνηση ξοδεύει χρήματα που δεν έχει σε προγράμματα που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, το εθνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, οι υποδομές μας συνεχίζουν να επιδεινώνονται και τα σύνορά μας συνεχίζουν να παραβιάζονται».

Τι συμβαίνει;

Η «κυβέρνηση του λαού, από τον λαό, για το λαό» έχει αντικατασταθεί από μια σκιώδη κυβέρνηση -μια εταιρική, στρατιωτικοποιημένη, παγιωμένη παγκόσμια γραφειοκρατία- που είναι πλήρως λειτουργική και διοικεί τη χώρα.
«Αυτή η ισχυρή διεθνής φυλή που αποτελείται από διεθνείς κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες -ας την ονομάσουμε Global Deep State- είναι εξίσου αληθινή με το εταιρικό, στρατιωτικοποιημένο, βιομηχανοποιημένο Αμερικανικό Βαθύ Κράτος και αποτελεί εξίσου μεγάλη απειλή για τα δικαιώματά μας με τα άτομα το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αν όχι μεγαλύτερο.

Σαφώς, έχουμε μπει σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων: τον φασισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Παραμένει ασαφές εάν το Αμερικανικό Βαθύ Κράτος (“ένας μηχανισμός εθνικής ασφάλειας που κυριαρχεί ακόμη και στους εκλεγμένους ηγέτες που είναι πλασματικά υπεύθυνοι για αυτό”) δίνει λογαριασμό στο Παγκόσμιο Βαθύ Κράτος ή αν το Παγκόσμιο Βαθύ Κράτος απλώς εξουσιοδοτεί το Αμερικανικό Βαθύ Κράτος. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία για τον βαθμό στον οποίο είναι αλληλένδετα.
Εξετάστε τον βαθμό στον οποίο επηρεάζονται οι ζωές και οι ελευθερίες μας από αυτή τη διεθνή σύγκλιση κυβερνητικών και κερδοσκοπικών εταιρικών συμφερόντων στο κράτος επιτήρησης, στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, στη βιομηχανία ιδιωτικών φυλακών, στον τομέα των πληροφοριών, στον τομέα της ασφάλειας, στον τομέα της τεχνολογίας, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, στον τομέα των μεταφορών και τα τελευταία χρόνια στον τομέα της φαρμακευτικής-υγείας.
Όλοι αυτοί οι τομείς κυριαρχούνται από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα και εργάζονται μέσω κυβερνητικών καναλιών για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους. Οι κερδοσκοπικές πολιτικές αυτών των παγκόσμιων εταιρικών κολοσσών επηρεάζουν τα πάντα, από νομοθετικές πολιτικές έως οικονομικά, περιβαλλοντικά ζητήματα και ιατρική περίθαλψη».

Παγκόσμια Νόσος Χ

Το ινστιτούτο, συνεχίζει: «Η πανδημία του COVID-19 μας ώθησε σε ένα εντελώς νέο παγκόσμιο σύνορο, και όσοι βρίσκονται σε αυτόν τον διασυνδεδεμένο και εξαιρετικά τεχνολογικό κόσμο της ανίχνευσης επαφών, των διαβατηρίων εμβολίων και των ψηφιακών δελτίων, αντιμετωπίζουν ζητήματα που αγγίζουν βαθιά ηθικά, πολιτικά, θρησκευτικά και προσωπικές ερωτήσεις για τα οποία μπορεί να μην υπάρχουν σαφείς απαντήσεις.
Η ικανότητά μας να έχουμε πρόσβαση, να ασχολούμαστε και να κυκλοφορούμε στον κόσμο έχει πλέον γίνει εξαρτημένη από το στρατόπεδο στο οποίο υπαγόμαστε: εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί ενάντια σε ό,τι οι δυνάμεις θεωρούν ότι είναι η πιο πρόσφατη Νόσος Χ, έναντι αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. (...) Η IBM αναπτύσσει ένα Digital Health Pass. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν πολύ χαρούμενη που επέτρεψε στον εταιρικό τομέα να αναλάβει την ηγεσία».

Παγκόσμια επιτήρηση

«Με επικεφαλής την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, η οποία έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται ελάχιστα για τα συνταγματικά όρια ή την ιδιωτική ζωή, το κράτος επιτήρησης έχει κυριαρχήσει στην κυβέρνησή μας και στις ζωές μας.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν λειτουργεί μόνη της. Δεν μπορεί. Απαιτεί συνεργό. Έτσι, οι ολοένα και πιο περίπλοκες ανάγκες ασφαλείας της τεράστιας ομοσπονδιακής κυβέρνησής μας, ειδικά στους τομείς της άμυνας, της επιτήρησης και της διαχείρισης δεδομένων, έχουν ικανοποιηθεί στον εταιρικό τομέα, ο οποίος έχει αποδειχθεί ισχυρός σύμμαχος που εξαρτάται και τροφοδοτεί την ανάπτυξη της κυβερνητικής γραφειοκρατίας.
Πάρτε την AT&T, για παράδειγμα. Μέσω του τεράστιου τηλεπικοινωνιακού της δικτύου που διασχίζει τον κόσμο, η AT&T παρέχει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την περίπλοκη υποδομή που χρειάζεται για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με το The Intercept: “Η NSA θεωρεί την AT&T έναν από τους πιο αξιόπιστους συνεργάτες της και έχει επαινέσει την εξαιρετική προθυμία της εταιρείας να βοηθήσει”.
Τώρα μεγεθύνετε αυτό που κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω της AT&T σε παγκόσμια κλίμακα και έχετε το “14 Eyes Program”, που αναφέρεται επίσης ως “SIGINT Seniors”. Αυτή η παγκόσμια υπηρεσία κατασκοπείας αποτελείται από μέλη από όλο τον κόσμο (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία και όλα τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη).
Ωστόσο, η επιτήρηση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για αυτές τις παγκόσμιες συμμαχίες».

Κερδοσκοπία στον Παγκόσμιο Πόλεμο

«Ο πόλεμος έχει γίνει ένα τεράστιο εγχείρημα που κερδίζει χρήματα και η Αμερική, με την τεράστια στρατιωτική της αυτοκρατορία και μια σειρά από διεθνείς αμυντικούς εργολάβους, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές και πωλητές.
Το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία αξεπέραστη στην ιστορία ως προς το εύρος της, μια αυτοκρατορία αφιερωμένη στη διεξαγωγή αέναου πολέμου σε όλη τη γη. Για παράδειγμα, ενώ δημιούργησε ένα κράτος επιτήρησης ασφαλείας στις ΗΠΑ, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα έχει διαιωνίσει μια παγκόσμια στρατιωτική αυτοκρατορία με αμερικανικά στρατεύματα σταθμευμένα σε 177 χώρες (πάνω από το 70% των χωρών παγκοσμίως).
Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κρύβει τόσα πολλά σχετικά με τις αμυντικές της δαπάνες που είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβή στοιχεία, γνωρίζουμε ότι από το 2001, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξοδέψει περισσότερα από 1,8 τρισεκ. δολάρια στους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ (δηλαδή 8,3 εκατ. δολάρια την ώρα). Αυτό δεν περιλαμβάνει πολέμους και στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, οι οποίες αναμένεται να ωθήσουν τον συνολικό λογαριασμό στα 12 τρισεκ. δολάρια έως το 2053.
Η παράνομη συγχώνευση της παγκόσμιας βιομηχανίας εξοπλισμών και του Πενταγώνου για την οποία μας προειδοποίησε ο Πρόεδρος Dwight D. Eisenhower πριν από περισσότερα από 50 χρόνια αντιπροσωπεύει ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για την εύθραυστη υποδομή του έθνους σήμερα. Η επεκτεινόμενη στρατιωτική αυτοκρατορία της Αμερικής αιμορραγεί τη χώρα με ρυθμό άνω των 15 δισεκ. δολαρίων το μήνα (ή 20 εκατ. δολαρίων την ώρα) -και αυτό ακριβώς ξοδεύει η κυβέρνηση για ξένους πολέμους. Αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος συντήρησης και στελέχωσης των 1000 και πλέον στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ που είναι εξαπλωμένες σε όλο τον κόσμο.
Είναι απίστευτο, αν και οι ΗΠΑ αποτελούν μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, η Αμερική υπερηφανεύεται για σχεδόν το 50% των συνολικών στρατιωτικών δαπανών του κόσμου, ξοδεύοντας περισσότερα για τον στρατό από τα επόμενα 19 κράτη με τις μεγαλύτερες δαπάνες μαζί. Στην πραγματικότητα, το Πεντάγωνο ξοδεύει περισσότερα για τον πόλεμο από όσα ξοδεύουν και τα 50 κράτη μαζί για την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια και την ασφάλεια. (...)
Δεν είναι μόνο η αμερικανική οικονομία που καταστρέφεται, δυστυχώς.
Καθοδηγούμενη από έναν άπληστο αμυντικό τομέα, η αμερικανική πατρίδα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με στρατιωτικοποιημένη αστυνομία και όπλα που ταιριάζουν καλύτερα σε μια εμπόλεμη ζώνη. Ο Πρόεδρος Biden, βαδίζοντας στο ίδιο βήμα με τους προκατόχους του, συνέχισε να επεκτείνει τη στρατιωτική αυτοκρατορία της Αμερικής στο εξωτερικό και στο εσωτερικό σε μια σαφή προσπάθεια να υποστηρίξει τα ισχυρά χρηματικά συμφέροντα (στρατιωτικά, εταιρικά και ασφάλεια) που διοικούν το Βαθύ Κράτος».

Παγκόσμια Αστυνόμευση

«Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες των διεθνών αστυνομικών δυνάμεων και θα δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε μεταξύ της αμερικανικής αστυνομίας και εκείνων που ανήκουν σε άλλα έθνη. Υπάρχει ένας λόγος που μοιάζουν όλοι, ντυμένοι με τη στρατιωτικοποιημένη, οπλισμένη στολή ενός μόνιμου στρατού.
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ενεργούν το ίδιο, επίσης, και μιλούν μια κοινή γλώσσα βίας: ανήκουν σε μια παγκόσμια αστυνομική δύναμη. (...)
Αυτή η ιδέα της παγκόσμιας αστυνόμευσης ενισχύεται από το πρόγραμμα Strong Cities Network, το οποίο εκπαιδεύει τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Αμερική στον τρόπο αναγνώρισης, καταπολέμησης και πρόληψης του εξτρεμισμού, καθώς και αντιμετώπισης της μισαλλοδοξίας στις κοινότητές τους, χρησιμοποιώντας όλους τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους. Οι πόλεις που περιλαμβάνονται στο παγκόσμιο δίκτυο περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Ντένβερ, τη Μινεάπολη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μόντρεαλ, τη Βηρυτό και το Όσλο.
Ο στόχος είναι να αποτραπεί ο βίαιος εξτρεμισμός στοχεύοντας την πηγή του: ρατσισμό, μισαλλοδοξία, μίσος, μισαλλοδοξία, κ.λπ. Με άλλα λόγια, η αστυνομία -ενεργώντας ως προεκτάσεις των Ηνωμένων Εθνών- θα εντοπίσει, θα παρακολουθήσει και θα αποτρέψει άτομα που εκθέτουν, εκφράζουν ή εμπλέκονται σε οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εξτρεμιστικό.
Φυσικά, η ανησυχία για το πρόγραμμα κατά του εξτρεμισμού της κυβέρνησης είναι ότι, σε πολλές περιπτώσεις, θα χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρίσει κατά τα άλλα νόμιμες, μη βίαιες δραστηριότητες ως δυνητικά εξτρεμιστικές.

Αρχίζετε να βγάζετε συμπεράσματα τώρα;

Η κυβέρνηση και οι παγκόσμιοι εταίροι της έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία που βάζει τον αμερικανικό λαό στο χαμένο τέλος της συμφωνίας.
Σχεδόν σε κάθε μέτωπο, είτε είναι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών, είτε η πώληση όπλων, είτε η ρύθμιση της μετανάστευσης, είτε η ίδρυση φυλακών, είτε η πρόοδος της τεχνολογίας, είτε η καταπολέμηση μιας πανδημίας, εάν υπάρχει κέρδος που πρέπει να αποκομιστεί και να συσσωρευτεί, οι ελευθερίες διαβρώνονται ενώ το Παγκόσμιο Βαθύ Κράτος γίνεται πιο εδραιωμένο.
Χάναμε τις ελευθερίες μας τόσο σταδιακά για τόσο καιρό -μας πούλησαν στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης, που τηρείται μέσω στρατιωτικού νόμου, μεταμφιεσμένος σε νόμο και τάξη, και επιβάλλεται από έναν μόνιμο στρατό στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας και μιας πολιτικής.
Η ελίτ είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις δυνάμεις της με κάθε κόστος.
Δεδομένης της δραματικής επέκτασης, της παγκοσμιοποίησης και της συγχώνευσης κυβερνητικών και εταιρικών εξουσιών, δεν θα αναγνωρίζουμε αυτή τη χώρα σε 20 χρόνια από τώρα», καταλήγει το Ινστιτούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης