Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Παίζουν με τη φωτιά της στασιμότητας και του πληθωρισμού οι αγορές

Bank of America: Παίζουν με τη φωτιά της στασιμότητας και του πληθωρισμού οι αγορές
Η μακροοικονομική εικόνα μετατοπίζεται από ένα σενάριο Goldilocks στον στασιμοπληθωρισμό
Οι επενδυτές δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού, προειδοποιεί η Bank of America, η οποία σχολιάζει τις ροές ρεκόρ στις μετοχές των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Bank of America, τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια έλαβαν 56 δισ. δολάρια την εβδομάδα έως τις 13 Μαρτίου.
Και όπως διαπιστώνει ο στρατηγικός αναλυτής Michael Hartnett, οι μετοχές τεχνολογίας είχαν τη μεγαλύτερη εισροή μεταξύ των τομέων, στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ανάκαμψη.
Αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν η μακροοικονομική εικόνα μετατοπίζεται από ένα σενάριο Goldilocks στον στασιμοπληθωρισμό, είπε ο Hartnett.
Ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές, ενώ η αγορά εργασίας των ΗΠΑ «επιτέλους ραγίζει».

Που να εστιάσουν οι επενδυτές

Τα οικονομικά στοιχεία ήταν μεικτά στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.
Οι τιμές που καταβλήθηκαν στους αμερικανούς παραγωγούς ξεπέρασαν τις προβλέψεις τον Φεβρουάριο, οι υποκείμενες τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν επίσης με γρήγορο ρυθμό τον περασμένο μήνα, και λιγότεροι άνθρωποι έκαναν αίτηση και έλαβαν επιδόματα ανεργίας από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.
Ο Hartnett εκτιμά ότι «μια νέα περίοδος στασιμοπληθωρισμού σημαίνει υπεραπόδοση χρυσού, εμπορευμάτων, κρυπτονομισμάτων, μετρητών, μεγάλη κλίση της καμπύλης αποδόσεων και μια πολύ αντίθετη κίνηση μετοχών πόρων και άμυνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης