Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξεκάθαρη η Gold Switzerland: Χρονιά του χρυσού το 2024 – Ο γεωπολιτικός και οικονομικός Αρμαγεδδών θα διατηρήσει τις τιμές ρεκόρ

Ξεκάθαρη η Gold Switzerland:  Χρονιά του χρυσού το 2024 – Ο γεωπολιτικός και οικονομικός Αρμαγεδδών θα διατηρήσει τις τιμές ρεκόρ
Η Gold Switzerland μέχρι στιγμής «πέφτει μέσα» στις προβλέψεις της για το πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Το 2024 είναι αναμφίβολα η χρονιά του χρυσού, υπογραμμίζει σε σημείωμά της η Gold Switzerland, επικαλούμενη τους «απλούς λόγους» που το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο θα διατηρηθεί σε τιμές – ρεκόρ για πολλούς μήνες ακόμη.
Εκτός από την πραγματικότητα ότι γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα παγκοσμίως έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Β' ΠΠ, οι πολιτικές σημαντικών οργάνων όπως η Federal Reserve, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στις αγορές.
Κατά καιρούς, η προσπάθειαν για εξήγηση της πορείας των τιμών του χρυσού «φάνηκε έντονη και μάλιστα πολύπλοκη, με κάθε είδους ιστορικά γεγονότα, μαθηματικές συγκρίσεις και μεγάλα γεγονότα».
Τα σημεία καμπής της σχέσης του χρυσού με τα νομίσματα fiat και ο ρόλος του στη διατήρηση του πλούτου, για παράδειγμα, είναι γνωστά σε μάι μειοψηφία -μόνο περίπου το 0,5% των παγκόσμιων οικονομικών κατανομών περιλαμβάνει φυσικό χρυσό.
Ωστόσο, πλέον, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, σχολιάζει η Gold Switzerland.
«Από τις υποσχέσεις του Bretton Woods ... ... μέχρι και σήμερα, ο χρυσός παρακολουθεί.
Και φέτος, με τον χρυσό να φτάνει σε ιστορικά υψηλά, να διαπερνά τις γραμμές αντίστασης και να αγωνίζεται προς αυτό που τα φανταχτερά παλικάρια της Wall Street αποκαλούν “ανακάλυψη τιμών”, λαμβάνουμε λογικά πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις, τηλεφωνήματα και ακόμη και email από φίλους που ρωτούν γιατί τώρα ξαφνικά ανεβαίνει η τιμή του χρυσού».

Οι 7 λόγοι

1. Κάθε κρίση χρέους οδηγεί σε νομισματική κρίση — επομένως: Καλό για τον χρυσό.

2. Όλα τα χαρτονομίσματα, όπως ειρωνεύτηκε ο Βολταίρος, τελικά επανέρχονται στη μηδενική αξία χαρτιού τους και όλα τα έθνη που είναι εμποτισμένα με χρέη, όπως προειδοποίησαν ο von Mises, ο David Hume και ακόμη και ο Ernest Hemingway, υποτιμούν τα νομίσματά τους για να διατηρήσουν την εξουσία - επομένως: Καλό για χρυσό.

3. Τα αυξανόμενα επιτόκια που χρησιμοποιούνται για την «καταπολέμηση του πληθωρισμού» είναι πολύ ακριβά ακόμη και για το πορτοφόλι του «θείου Sam» (σσ: ΗΠΑ), επομένως αυτός, όπως όλα τα έθνη που έχουν εμποτιστεί από χρέη, θα υποτιμήσει το νόμισμά του για να πληρώσει τα δικά του - επομένως: Καλό για χρυσό.

4. Οι κεντρικές τράπεζες απορρίπτουν τα μη αγαπημένα και μη αξιόπιστα USTs (σσ: κρατικά ομόλογα ΗΠΑ) και στοιβάζουν χρυσό σε αναμφισβήτητα σημαντικά επίπεδα — επομένως: Καλό για τον χρυσό.

5. Τα έθνη των BRICS+, στρέφουν τώρα το βλέμμα τους μακριά από το USD —επομένως: Καλό για χρυσό.
image-16.png

6. Οι πετρελαϊκές δυνάμεις του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που κάποτε παρασύρθηκαν (περίπου το 1973) σε μια συμφωνία πετροδολαρίων και ένα παγκοσμίως σεβαστό USD, τώρα πωλούν ανοιχτά πετρέλαιο και με άλλα νομίσματα —επομένως: Καλό για χρυσό.

7. Αυτή η νομιμοποιημένη απάτη για τον καθορισμό των τιμών, γνωστή αλλιώς ως COMEX, που χρησιμοποιήθηκε το 1974 για να κρατήσει μια μόνιμη μπότα στο λαιμό της τιμής του χρυσού, εξαντλείται από τον φυσικό χρυσό —επομένως: Καλό για χρυσό.
image-14.png

Εν ολίγοις, καθένα από τα παραπάνω εξηγούν γιατί ο χρυσός ανεβαίνει τόσο πολύ φέτος.

«Μόλις ένα νόμισμα χάσει την υποστήριξη από τον χρυσό, δεν είναι τίποτα άλλο από την κενή υπόσχεση μιας κυβέρνησης που τώρα είναι ελεύθερη να εκτυπώσει και να ξοδέψει.
Οπότε, ναι, ο χρυσός, όπως έχουν πει ο Buffet και άλλοι, “δεν κάνει τίποτα”.
Απλώς κάθεται εκεί και κοιτάζει.
Όμως, ενώ αυτός ο βράχος χωρίς απόδοση κάθεται εκεί “χωρίς να κάνει τίποτα”, το νόμισμα με το οποίο μετράτε τον πλούτο σας είναι στην πραγματικότητα αρκετά απασχολημένο να λιώνει σαν παγάκι – μια μέρα, τον μήνα και τον χρόνο κάθε φορά», καταλήγει η Gold Switzerland.
image-13.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης