Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Επενδυτές δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές! - Το 2013 οι διεθνείς αγορές θα ανέλθουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ - Με τα υψηλά όλων των εποχών φλερτάρουν Dow, S&P 500 και DAX - Από το 2014 θα κάνει την εμφάνισή της η bear market

UBS: Επενδυτές δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές! - Το 2013 οι διεθνείς αγορές θα ανέλθουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ - Με τα υψηλά όλων των εποχών φλερτάρουν Dow, S&P 500 και DAX - Από το 2014 θα κάνει την εμφάνισή της η bear market
Άνοδο των διεθνών αγορών σε νέα επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του 2013, καθώς και σημαντική πτώση έναν χρόνο αργότερα, το 2014, προβλέπει στην τελευταία 30σέλιδη ανάλυσή της για την πορεία των χρηματιστηρίων η UBS.
Στην εν λόγω έκθεση με τίτλο "The Endgame of a Structural Bear …", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η πρόβλεψη της UBS είναι σαφής: Οι πιθανότητες για το τέλος της bull market στα διεθνή χρηματιστήρια, με την έλευση μιας νέας bear market, σε ορίζοντα 2 ετών, ανέρχονται στο 73%.  
"Ο οίκος δεν έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις του. Το 2013, που ξεκίνησε με μια νότα αισιοδοξίας για τις αγορές, θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά το 2014 θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η bear market θα κάνει την εμφάνισή της και οι μετοχές θα βρεθούν αντιμέτωπες με νέα χαμηλά", υποστηρίζουν στην εν λόγω έκθεσή τους οι αναλυτές της UBS. Kαι εξηγούν: Διαφαίνονται ισχυρές ενδείξεις πως στη διάρκεια του 2013 οι αγορές θα ανέλθουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Ειδική μνεία ο οίκος κάνει για τον μήνα Μάρτιο, οπότε και τοποθετεί χρονικά την κορύφωση του ανοδικού ράλι των χρηματιστηρίων.
"Οι αγορές υποδέχθηκαν το 2013 από θέση ισχύος και εν μέσω αυξημένης αισιοδοξίας. Οι μετοχές είναι πράγματι υπερτιμημένες", παραδέχονται μεταξύ άλλων στην εν λόγω έκθεσή τους οι αναλυτές της UBS.
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο οίκος σε τρεις κορυφαίους χρηματιστηριακούς δείκτες, τον γερμανικό DAX και τους αμερικανικούς Dow και S&P 500, εκτιμά πως κατά τη διάρκεια του 2013 θα δοκιμάσουν νέα... υψηλά, με τρόπο μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά εξηγεί η UBS, προκλητικό! Κατά τον οίκο, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως Dow, S&P 500 και DAX βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ανέλθει ποτέ στην ιστορία τους! Ειδικά για τον γερμανικό DAX ο οίκος χαρακτηρίζει πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αγγίξει το ψυχολογικό όριο των 8.000 μονάδων!
Επιχειρώντας η UBS στη συνέχεια της συγκεκριμένης έκθεσής της να κάνει μια σύντομη αναδρομή στο... χρηματιστηριακό 2012, παραδέχεται πως ήταν ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη αστάθεια και μεταβλητότητα, αλλά και από ένα έντονο αίσθημα επιλεκτικότητας, όσον αφορά στις μετοχές.
"Υπάρχουν ολοένα και πιο ισχυρές ενδείξεις ότι η bull market που ξεκίνησε στις διεθνείς αγορές το 2009 θα περάσει σε μια πιο ώριμη φάση της κατά το 2013. Το 2014 όμως η bull market θα ολοκληρωθεί και στη θέση της θα έρθει η επόμενη bear market", επαναλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά ο οίκος.  
Επιχειρώντας στη συνέχεια η UBS να επεκταθεί πέραν των μετοχών σε άλλα assets, κάνει ειδική αναφορά για τον χρυσό, για τον οποίο και εκτιμά πως μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμη και στα 2.150 δολάρια ανά ουγγιά, αν πρωτίστως όμως κατορθώσει να διασπάσει τα επίπεδα των 1.920 δολαρίων ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης